Lifestyle

Dit zijn de beste manieren om ‘s ochtends energiek je dag te beginnen

Als jouw wekker gaat druk je minstens drie keer op snooze, wanneer je eenmaal opstaat heb je het eerste halfuur nog je ogen dicht en overdag val je constant in slaap. Herkenbaar? Dan ga je misschien te laat slapen, of je kunt ‘s ochtends gewoon niet zo goed wakker worden. Slaapkoppen opgelet: wij hebben dé tips zodat ook jij je ogen kunt openhouden. 

Tip 1: Doe je gordijnen open
Alhoewel het misschien even pijn kan doen aan je ogen, is daglicht wel het beste om mee wakker te worden. Dit is een stuk natuurlijker dan wanneer je je lampen aanzet.

Tip 2: Niet snoozen
Hoe verleidelijk het ook is om nog vijf minuutjes extra te blijven liggen, snoozen is een echte no-go als je goed wakker wilt worden. Je komt zo alleen maar in tijdsnood en je lichaam raakt niet beter uitgerust van die paar minuten extra in bed. Dit is waarom je het beste niet langer dan negen minuten moet snoozen

Tip 3: Leg je telefoon verder van je af
Zorg dat je telefoon aan de andere kant van de kamer ligt, zodat je uit je bed moet om je wekker uit te zetten. Hierdoor slaap je niet door je wekker heen en kan je ook niet snoozen. Win-win!

Tip 4: Creëer een ritme
Zorg dat je elke dag op tijd gaat slapen en rond dezelfde tijd opstaat. Hierdoor raak je sneller in een ritme, waardoor je ‘s ochtends makkelijker wakker wordt. 

Tip 5: Spring niet meteen uit bed
Probeer wanneer je wekker af gaat niet meteen je bed uit te springen, maar blijf eerst nog even rustig liggen om te ontwaken. Pak bijvoorbeeld even je telefoon erbij, hierdoor word je namelijk sneller wakker. 

Tip 6: Neem een warme/koude douche
Neem een douche waarbij je begint met warm water en later langzaam overschakelt naar wat kouder water. Van een koude douche worden je lichaam en geest namelijk beter wakker. 

Tip 7: Sporten
Het is misschien niet het eerste waar je zin in hebt wanneer je net je ogen open doet, maar een bezoekje aan de sportschool verhoogt je hartslag. En dat maakt dan weer je lichaam goed wakker. Begin dus voortaan je dag op de loopband in plaats van op de bank ;-). 

Tip 8: Neem een goed ontbijt
Je ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, dus skip dit niet! Hierdoor krijgt je lichaam weer energie om de dag aan te kunnen. Maak bijvoorbeeld een van deze ontbijtjes. 

 

Bron: webmd.com, healthline.com | Beeld: iStock