Fashion

Redenen waarom jij je beter voelt als je goed gekleed bent

Je staat op en je weet dat dit een leuke dag gaat worden. Je doet je lievelingsblouse aan en je favoriete broek. Op dat moment voel jij je nog gelukkiger. Kleding beïnvloedt zeker hoe jij je voelt, maar op welke manieren dan? Lees snel verder om daarachter te komen.

1. Je draagt je eigen kleding op jouw manier. 
Het dragen van jouw kledingstijl, zonder naar iemand te moeten luisteren wat je aan moet doen. Niks is fijner dan dat. Je kan het combineren zoals jij wilt. Wil je dat ene rode topje aan met die rode broek of draag jij het liefst mannenkleding? Just do it, want het doet er niet toe wat andere mensen van jouw kledingstijl vinden. 

2. Je voelt je zelfverzekerder als je op je best gekleed bent.
Meteen een aanvulling op het punt hiervoor. Je draagt je eigen kleding. Terwijl je in de spiegel kijkt en denkt dit is wat ik aan doe vandaag, ga je automatisch de deur uit met een glimlach op je gezicht, want jij weet: ik zie er goed uit en nobody can change that. 

Spiegel zekerder voelen

3. Herinnering aan situatie 
Droeg jij deze outfit terwijl je een hele leuke dag had? Was je bijvoorbeeld in je favoriete stad of was je lekker met vrienden aan het lunchen bij je lievelingsrestaurant? Dan kan het dus zo zijn dat je daar aan terugdenkt als je dezelfde outfit aantrekt. 

4. Je voelt je comfortabel 
Herken je dat? Je bent aan het lopen of fietsen en je hebt eigenlijk spijt dat je geen andere outfit hebt aangedaan. Die strakke rok en dat doorschijnende t-shirt had je toch maar niet aan moeten doen vandaag. Je voelt je ongemakkelijk en je kon veel beter een comfortabele wijde trui aandoen. Kortom, wanneer je goed kan bewegen in je outfit en activiteiten kan uitvoeren, voel jij je sneller op je gemak. 

Tip: kies iedere ochtend hoe jij je voelt en kies daarbij jouw outfit bij and go for it!

Beeld: iStock

Must reads 👀