Fashion

Zo check je jouw gekochte designertas op echtheid

Heb jij dat ook weleens? Je bent op zoek naar een mooie designer tas en je ziet een hele goedkope tas voorbij komen op het internet. Je twijfelt of je het gaat kopen, want hoe weet je nou of de tas echt is? Wij hebben speciaal voor jou een checklist opgesteld. 

1. Certificaat op kwaliteit nagaan
Het certificaat is misschien wel de belangrijkste om te checken. Een certificaat is het bewijs dat de tas echt is of niet. Met dit bewijs kan je namelijk ook je tas verkopen. Hoe je dit checkt? Dit kun je controleren door te kijken naar het lettertype. Het lettertype moet overeenkomen met dat van de designer. Wat ook heel belangrijk is, is de kwaliteit. Wanneer het papier van de certificaat er niet kwalitatief uitziet, moet je er wel even grondig naar kijken. Een echt designer item zal vaak een label hebben waarbij geen drukfouten aanwezig zijn. Het label is er altijd mooi in verwerkt.

2. Materiaal van het item
Je kan ook kijken naar de binnenkant van de tas. Als dit gevoerd is met plastic of nep suède, is het hoogstwaarschijnlijk fake. Leer heeft ook een bepaalde geur. Als jouw ‘leren’ tas dus niet naar leer ruikt, is er nep leer gebruikt. Ook komt het vaak voor dat de sommige verkopers juist de stiksels van de voering niet goed afwerken. Hier hebben ze namelijk de mogelijkheid om hun slordigheid te verbergen. 

3. Logo
Het logo van de designer moet er precies hetzelfde uitzien als het logo van de tas. Daarnaast kan het zo zijn dat ze de letters van het merk anders spellen bij fake items. Let daar goed op en vergelijk dit met het echte designer logo. 

4. Internet
Kijk op het internet naar dezelfde tas alleen dan van die de designer aanbiedt. Heeft het andere kleuren en is het materiaal anders? Dan weet je het antwoord al snel. 

5. De prijs
Je kan zelf wel een beetje inschatten of de prijs echt te goedkoop is voor het item of dat de prijs wel oké is. Als de prijs te mooi is om waar te zijn, dan is de tas nep. 

6. Naar een winkel
Als je er echt niet uitkomt, kan je altijd naar een designerwinkel. Daar kan je je gekochte tas vergelijken met de tassen die in de winkel liggen. Meestal weet degene die daar werkt ook wel iets over designer items. Je kan er in ieder geval altijd naar vragen. 

Designer winkel

Beeld: Getty Images, iStock