Lifestyle

Alles wat je wil weten over het scheren van je benen!

benen-scheren

Eens in de zoveel tijd is het weer zover om je benen te scheren. Bah, verschrikkelijk vind je het. Maar goed, als je die gladde benen wil dan zul je er toch wat voor moeten hebben. Voor veel meiden is het ondertussen een routine geworden. Toch zijn er een aantal dingen die je echt moet weten over het scheren van je benen!

Het is niet verplicht

Hoewel het soms lijkt alsof het verplicht is om je benen te scheren, moet je weten dat dit absoluut niet het geval is. Benen scheren is geen verplichting. Je doet het omdat jij dat zelf wil en hoort dit niet te doen omdat anderen het als ‘normaal’ zien. Als jij die haartjes liever laat zitten is dat ook helemaal prima.

Gebruik scheerschuim

Om het scheren van de benen soepeler te laten verlopen kun je het beste scheerschuim of scheergel gebruiken. Het scheermesje zal hierdoor makkelijker over je benen glijden en de haartjes sneller verwijderen. Daarnaast is de kans op wondjes ook kleiner, dus scheerschuim is zeker een aanrader. Kijk even of je liever scheerschuim of scheergel gebruikt en probeer welke het beste bij je huid past. Sommige vrouwen gebruiken bijvoorbeeld liever scheergel voor de gevoelige huid om rode bultjes te voorkomen.

Onder de douche

Je benen scheren vlak voordat je de deur uit moet klinkt soms verleidelijk, maar probeer je benen het liefst te scheren wanneer je onder de douche staat of in bad zit. Door het warme water worden je haartjes zachter, wat het makkelijker maakt om ze te verwijderen. Daarnaast zorgt dit ook voor minder geknoei.

Neem de tijd

Neem de tijd om je benen te scheren. Wanneer je haast hebt zul je minder nauwkeurig te werk gaan. Dit kan ervoor zorgen dat je veel haartjes over het hoofd ziet of zelfs wondjes veroorzaakt. Neem dus de tijd en scheer je benen niet terwijl je haast hebt.

Geen botte mesjes

Botte mesjes gebruiken bij het scheren zorgt ervoor dat je eerder wondjes veroorzaakt. Gebruik daarom een nieuw wegwerpmesje of een scheerapparaat. Gebruik zo min mogelijk hetzelfde mesje, want hiervan wordt het mesje bot. Scheren wordt daardoor een stuk lastiger en zal nog meer tijd in beslag nemen.

Wondjes behandelen

Hoe erg je ook je best doet om geen wondjes te veroorzaken, vaak krijg je het toch voor elkaar om een wondje te krijgen. Wondjes die veroorzaakt worden door het scheren zijn vaak vervelend en blijven behoorlijk bloeden. Om het bloeden te stoppen kun je het beste een klein stukje keukenpapier of wc-papier afscheuren en zachtjes op het wondje drukken. Trek dit papiertje er niet te snel weer af, want dan zul je het wondje weer openmaken. Heb dus even geduld en verwijder daarna het papiertje.

Lees ook:
Niet meer doen: deze dingen doen we allemaal verkeerd tijdens het scheren

Bodylotion gebruiken

Na het benen scheren kan je huid soms droog aanvoelen. Je kunt daarom een bodylotion gebruiken om deze droogheid te verminderen. Kies een milde bodylotion, die niet te agressief is. Je benen kunnen namelijk nogal snel geïrriteerd raken na het scheren, dus probeer dit te voorkomen.

Beeld: pexels