Food

Hier eet jij de lekkerste pancakes van Nederland

American pancakes. Bij het horen van het woord loopt het water ons al in de mond. Ze zijn dikker en zachter dan de Hollandse versie en het mooiste van allemaal? Ze worden op elkaar gestapeld, more to enjoy dus!  Met siroop, fruit of een berg chocolade, wij willen het allemaal. Niet alleen voor de smaak, maar ook omdat ze garant staan voor hippe Insta-kiekjes. Speciaal voor jou hebben we de eettentjes waar je de lekkerste pancakes kan eten op een rijtje gezet. Benieuwd? Lees dan snel door.  

De Polderpannenkoek in Lelystad

View post on Instagram
 

“Gewoon de lekkerste”, dit is het motto van De Polderpannenkoek in Lelystad. Ze bieden een enorme keuze aan American pancakes aan. Je kan het zo gek maken als je wil. Zin in hartig? Ga dan voor De Kip. Liever wat zoets? De Bananenboot is de perfecte keuze. Zelfs een high pancake is De Polderpannenkoek niet te gek. Bel je vriendinnen op, dit wordt een heerlijke middag. 

Coffeelicious in Breda, Dordrecht, Den Haag en Rotterdam

View post on Instagram
 

Coffeelicious, voor ontbijt en lunch, kan je vinden in heel Nederland. Zoals de naam al doet vermoeden, staat Coffeelicious bekent om haar heerlijke koffie. Maar de gerechten mogen er zeker ook wezen. De pancakes hebben allemaal één ding gemeen, ze zijn enorm lekker. Zin in een heerlijk koffie bij jouw pancake? Coffeelicious it is. 

Corner Bakery Maastricht en Amsterdam

View post on Instagram
 

Waarschijnlijk heb je deze lunchroom weleens op je feed voorbij zien komen. Alles wat de Corner Bakery serveert is namelijk niet alleen enorm lekker, maar ook super insta-worthy. Dit etenstentje heeft drie locaties in Amsterdam en eentje in Maastricht. Wil je de dag goed beginnen? Ga dan langs bij de Corner Bakery, wedden dat jij het pand met een glimlach verlaat.

Club Vers Den Haag

View post on Instagram
 

Club Vers is gelegen in Den Haag en serveert voornamelijk vegan en vega gerechten. Je kan er terecht voor verschillende soorten pancakes, maar ook de breakfast bowls zijn heerlijk bij Club Vers. Ze prijzen hun gerechten aan via Instagram en daar worden wij erg gelukkig van. Wat een heerlijkheden! Bij Club Vers zit je altijd goed. 

Frenchie Café Utrecht, ‘s Hertogenbosch

View post on Instagram
 

Zoetekauwen opgelet: deze lunchroom met drie locaties in Nederland verkoopt naast heerlijke pancakes ook geweldige freakshakes. Je weet wel, die milkshakes met alles erop en eraan. Benieuwd naar de gerechten? Check Frenchie Café op insta en je hart gaat harder kloppen. Een bezoek aan Frenchie Café staat dus niet alleen garant voor een volle maag, maar ook voor een instawaardig kiekje. Hier lees je tips voor de perfecte instapost.

MOAK Amsterdam

View post on Instagram
 

Amsterdam spant de kroon als het aankomt op pancake-verkooppunten. De keuze is reuze, toch is MOAK dé place to be als het gaat om pancakes. Dit is ook waar het restaurantje om draait. Er wordt vers fruit gebruikt en de porties zijn enorm, zo geldt een bezoek aan MOAK als ontbijt en lunch in één.

Wadapartja Groningen

View post on Instagram
 

Wadapartja, klinkt lastig hè? Valt reuze mee, het is namelijk Gronings voor “Wat apart ja”. Dit Groningse restaurant heeft twee locaties, in Zuiderdiep en Westerhaven. De pancakes, met appel of banaan, zijn heerlijk. Een aanrader dus.

Bron: bartsboekje.com | Beeld: iStock