News

Kijkers weten het zeker: Expeditie Robinson is doorgestoken kaart

Afgelopen zondag trok Expeditie Robinson zo’n 1,6 miljoen kijkers en ontplofte sociale media. Niet omdat de aflevering zo enorm spannend was, maar omdat het gespeelde duel volgens veel kijkers niet helemaal eerlijk verliep. Er wordt nu zelfs gesuggereerd dat het programma doorgestoken kaart is. Benieuwd hoe dat zit? Lees snel verder.

Flinke commotie

Expeditie Robinson is een populair spelprogramma van RTL, waarbij (voornamelijk) BN’ers moeten overleven op een onbewoond eiland. Niemand mag van hun deelname afweten, hier vind je de smoezen van de kandidaten van dit jaar. De deelnemers starten in teams en doen elke aflevering mee aan een proef. De winnaars keren terug naar hun eiland en de verliezers gaan rechtstreeks naar de eilandraad om daar een teamgenoot weg te stemmen. De weggestemde kandidaten keren verwilderd terug naar de bewoonde wereld, zo ook Youtuber Kelvin.

Inmiddels is Expeditie Robinson 2019 al een tijdje bezig en hebben we de teamfase achter ons gelaten. De kandidaten strijden nu individueel voor een plekje in de finale. Dit staat garant voor smerige spelletjes, geheime bondjes, maar volgens Tim Coronel vooral voor veel ‘gekonkel’. Toch is dat niet waar ophef over ontstond, nee, dat had alles te maken met het duel tussen autocoureur Tim Coronel en zangeres Shary-An Nivillac op winnaarseiland.

Expeditie Robinson doorgestoken kaart?

Dit duel wordt na de samensmelting wekelijks gehouden tussen een kandidaat die al op winnaarseiland zit en een nieuwe kandidaat die immuniteit heeft gewonnen tijdens de proef. De winnaar blijft op winnaarseiland en de verliezer keert terug naar het basiskamp. Omdat de makers van de proeven bekend staan om hun sadistische spellen, viel ook dit duel niet mee. Tim en Shary-An lagen met hun benen vastgeketend aan een touw, waarmee ze vastzaten aan een volle emmer water. Al liggend op de grond moesten ze hun benen omhooghouden om zo te voorkomen dat de emmer om zou kukelen. Tim hield dit niet vol en werd dus teruggestuurd naar het basiskamp, waardoor hij moest deelnemen aan de stemronde. Dit verlies is waar commotie over is ontstaan. Velen vinden namelijk dat Shary-An de proef had moeten verliezen. Ze lag, zo leek het, met haar voeten op de grond, maar toch viel de emmer niet om. Rara hoe kan dat? 

View post on Twitter

View post on Twitter

 

Er werd na deze gebeurtenis direct gesuggereerd dan Expeditie Robinson doorgestoken kaart is, want kwam het de makers niet veel beter uit om Tim te laten stemmen? Hij was immers de laatste schakel die modelscout Mariana Verkerk nodig had om het meesterlijkste complotje ooit uit te laten komen. Met Shary-An was dit nooit gelukt, zij zat namelijk bij het andere bondje. En zeg nou eerlijk, is dat geen prachtige televisie én garantie voor hoge kijkcijfers?

RTL reageert

Na al deze commotie heeft RTL de beelden nog eens teruggekeken. Conclusie: er is sprake van een vertekend beeld. De woordvoerder van RTL reageert als volgt: “Haar voeten of kuiten lijken inderdaad de grond te raken, maar dit lijkt zo door de schaduw.” Daarnaast geeft RTL aan dat er niet vals gespeeld kán worden, er lopen immers altijd mensen van de eindredactie rond om te checken of alles volgens de regels gaat. Helemaal overtuigd zijn we niet, maar dat het voor een heerlijke eilandraad zorgde kunnen we beamen.

Het is wachten op wat er de volgende aflevering gaat gebeuren, maar wij hebben er in ieder geval zin in! 

Bron: viva.nl, grazia.nl | Beeld: RTL 

Must reads 👀