Food

5x de lekkerste chocolademelk recepten

Chocolademelk, in deze koude dagen kunnen we niet zonder. Wij van Girlscene vonden het tijd dit heerlijke goedje een upgrade te geven. Onderstaande recepten zijn niet alleen enorm lekker, maar ook nog eens supersimpel. Binnen tien minuten staat er een kop kokende chocolademelk voor je neus. Perfect voor een gezellige meidenavond, als verrassing voor je liefje of na een lange, koude dag. Krijg je al dorst? Lees dan snel verder.

Warme chocolademelk recept 1: witte chocolademelk met kokos 

View post on Instagram
 

Dit heb je nodig:
☆ 2 grote stukken witte chocolade
☆ 2 ½ kopje gekoelde kokosmelk (niet uit blik)
☆ 6 eetlelpels haver
☆ 1 rijpe banaan
☆ 20 cashewnoten
☆ 2 eetlepels kokos schaafsel of kokos chips

Witte chocolademelk én kokos, bestaat er überhaupt wel een beter combinatie? Toen we dit recept lazen, waren we gelijk verliefd. Deze chocolademelk is namelijk niet alleen enorm lekker, het is ook nog eens goed voor je. Snel door naar het recept: Doe de witte chocolade samen met twee kopjes kokosmelk in een pan op het vuur en roer tot de chocolade gesmolten is. Pak je blender erbij en gooi hier de haver, de banaan, de cashewnoten, 1 eetlepel kokosschaafsel en de overige kokosmelk in. Let op: doe nooit iets warms in de blender. Meng de ingrediënten net zo lang tot de haver volledig is opgenomen. Vind je het te dun? Dan kan je nog wat haver toevoegen. Verdeel dit havermengsel in kopjes en roer hier de warme melk met chocolade doorheen. Leuk het op met kokosschaafsel en af is deze warme smoothie. 

Warme chocolademelk recept 2: pumpkin spice hot chocolate 

View post on Instagram
 

Dit heb je nodig:
☆ 2 ½ kop melk
☆ ⅓ kopje cacaopoeder 
☆ ¼ kopje pompoenblokjes
☆ 1 ½ theelep speculaaskruiden
☆ ½ theelepel vanille
☆ snufje zout
☆ slagroom om zelf op te kloppen

Eén van de populairste smaken van Starbucks: pumpkin spice latte. Met dit recept maak jij hier een chocolademelk van, niet alleen superlekker maar ook helemaal passend bij de herfst. Zo maak je het: Klop de melk, de cacaomix, de vanille en het snufje zout in een pan op middelhoog vuur. Pureer de pompoen en voeg dit samen met speculaaskruiden toe aan de warme melk. Blijf goed opletten en roeren, we willen namelijk geen aangebrande chocolademelk. Vind je de melk heet genoeg? Zet de deksel op de pan en haal hem van het vuur. Serveer het met opgeklopte slagroom, marshmallows en een snufje speculaaskruiden. Jouw homemade Starbucks-creatie is klaar!

Chocolademelk recept 3: witte chocolademelk met Speculoos

View post on Instagram
 

Dit heb je nodig:
☆ 1 kop melk
☆ 50 gram gehakte witte chocolade
☆ 1 eetlepel Speculoos
☆ ¼ theelepel vanille aroma

We komen steeds dichter bij 5 december en wat past daar nou beter bij dan speculaas? Dit koekje is enorm populair in de koudere maanden, daarom past deze warme melk ook perfect bij de tijd van het jaar. Allereerst doe je de melk, de witte chocolade en de Speculoos in een pan, verwarm dit tot alles gesmolten is. Haal de pan van het vuur en roer de vanille aroma erdoor. Klop hierna de slagroom volgens de verpakking en gebruik dit samen met chocoladeschaafsel als garnering. Drink smakelijk!

Chocolademelk recept 4: red velvet chocolademelk

View post on Instagram
 

Dit heb je nodig:
☆ 1 kopje melk
☆ ½ kopje gehakte chocolade
☆ 1 theelepel rode kleurstof
☆ 1 theelepel vanille
☆ slagroom om zelf op te kloppen
☆ ½ theelepel vanille

“Vandaag is rood, de kleur van mijn chocolademelk.” Naast mooi van kleur, is deze warme melk ook enorm lekker. Het recept is simpel: Verwarm de melk samen met de chocolade en roer tot het gesmolten is. Nu is het tijd voor kleur, giet de kleurstof en de vanille door de hete brij. Bij chocolademelk hoort natuurlijk slagroom, klop deze samen met de vanille stijf volgens de verpakking. Schenk de chocolademelk in leuke mokken, garneer met slagroom en strooi wat chocolade schaafsel over het geheel. Genieten geblazen.

Chocolademelk recept 5: frambozen chocolademelk met Nutella-slagroom

View post on Instagram
 

Dit heb je nodig:
☆ 2 kopjes melk
☆ 1 chocoladereep
☆ 3 theelepel frambozensap
☆ 1 kop slagroom om zelf op te kloppen
☆ 2 eetlepel Nutella
☆ 2 theelepel poedersuiker
☆ Chocoladekrullen en/of verse frambozen

What? Nutella-slagroom? Onze harten gingen ook sneller kloppen bij het zien van dit recept. Hup, aan het werk: Verhit de melk tot het bijna kookt, voeg dan de chocolade toe en roer tot het gesmolten is. Schenk hier de frambozensiroop bij. De melk is nu af, op naar de Nutella-slagroom. Klop de slagroom, de Nutella en de poedersuiker tot het stijf wordt. Ja echt, zo simpel is het. Schenk de warme melk in koppen, schep de slagroom erop en versier met chocoladekrullen en frambozen. Wat een heerlijkheid. 

Bron: craftberrybush.com, bakingwithblondie.blogspot.com, fivehearthome.com, wellfloured.com, caramelpotatoes.com | Beeld: iStock

Must reads 👀