Fashion

De 7 leukste Nederlandse steden om jouw nieuwe garderobe in te slaan

Een dagje winkelen op de planning en weet je niet welke stad je nou eigenlijk moet kiezen? Dat snappen wij! Nederland heeft namelijk genoeg steden waar je jouw nieuwe garderobe kan inkopen. Lees verder als je wilt weten wat de leukste shopsteden zijn. 

1. Maastricht 
Maastricht, helemaal gelegen in het zuiden van Nederland. Misschien voor de meesten van jullie heel ver, maar je moet er natuurlijk wel wat voor over hebben. Je kan hier terecht voor hele mooie winkels die bestaan uit authentieke speciaalzaken en veel boetiekjes. Daarnaast is Maastricht bijzonder uniek in haar mooie straten. Rondom het Vrijthof vind je vooral de bekende modemerken zoals: Urban Outfitters, Mango, NEW YORKER en SNEAKERS. Wil je meer boetiekgericht shoppen? Vlakbij de Maastrichter Smedenstraat en Wolfstraat zijn veel meeste boetiekjes te vinden.

Winkelen in Maastricht

2. Haarlem
De stad Haarlem is heel verschillend, want het heeft haar grote modeketens en de vintage shops. Ook in Haarlem is mooie historie te ontdekken. Op de Grote Markt (een groot plein) kan je allerlei straatjes in en kan je flink op winkelonderzoek. That sounds good. De winkels zijn door elkaar ingedeeld. Op de Barteljorisstraat bevinden zich onder andere: NIKKIE, Fabienne Chapot en My Jewellery. Als je richting de Grote Houtstraat loopt heb je weer boetiekjes en vintage winkels. Op deze straat kan je bijvoorbeeld terecht voor Jutka en Riska, maar ook voor de bekende zaken: ZARA, Bershka, en Only. 

Winkelen Haarlem

3. Utrecht
De meest bereikbare stad van Nederland: Utrecht ligt precies in het midden, dus goed bereikbaar. Is dat even fijn. 🙂 Utrecht heeft haar mooie grachten en haar bekende winkels. Je hebt ook een overdekt winkelcentrum, Hoog Catharijne. Wie wilt er nou niet overdekt winkelen als het regent? Je hebt in Utrecht meer dan 90 kledingwinkels. De bekende modeketens zitten vooral aan de Oude Gracht, maar zijn ook in het onlangs verbouwde Hoog Catharijne te bekennen. Op zoek naar tweedehandskleding? De winkels Vintage Island en Episode zijn rijk aan talloze vintage kleren. Kijk hier voor meer vintage winkels in Utrecht. Nog een kleine tip: in Hoog Catharijne komen af en toe ook pop-up stores. De vorige keer was het de Beatles, nu zit er het progamma: ‘The Voice of Holland.’ Don’t forget: kijk van te voren welke pop-up store er is. 

utrecht winkelen

4. Rotterdam
Naast dat Rotterdam ontzettend groot is, heb je er ook een verscheidenheid aan modeketens. De winkelstraat waar de meeste bekende winkels zitten zijn: de Koopgoot, de Lijnbaan en de Coolsingel. Er zijn ontelbaar veel winkels in Rotterdam, alle bekende modemerken zijn er wel te vinden. Most Wanted is er ook één van. Op de Pannekoekstraat zijn veel boetiekjes waar je kan shoppen, waaronder de OU. Boutique Store. Goed om te weten wie er van Forever 21 houdt: in Rotterdam zit de enige Forever 21. Benieuwd naar nog meer winkels in Rotterdam? Bekijk dan dit artikel. Dat wordt shop till we drop!

Rotterdam winkelen

5. Amsterdam
Deze stad is natuurlijk niet te missen. Als hoofdstad van Nederland heeft deze stad maar liefst 5517 winkels. Waar onder niet alleen de kledingwinkels vallen. Als je iets wilt kopen, kan je bijna alles vinden in Amsterdam. De drukste winkelstraat van Amsterdam is de welbekende Kalverstraat. Als je doorloopt kom je bij de Leidsestraat en als je die weer uitloopt kom je bij de duurste winkelstraat de PC Hoofdstraat. Je kan het dus zo duur maken als je zelf wilt. Ook De 9 Straatjes zijn bekend door haar straten die met elkaar verbonden zijn door middel van grachten. Nieuwsgierig naar welke winkels je toe moet gaan? Bekijk dan hier ons artikel over de shops waar je echt heen moet in Amsterdam. By the way: let wel op, het kan behoorlijk druk zijn in Amsterdam, als je rustig wilt winkelen, ga dan vooral in de vroege ochtenden een kijkje nemen. 

Winkelen Amsterdam

6. Den Haag 
Den Haag is een mooie moderne stad, maar is tegelijkertijd ook een historisch centrum. Vanaf de aankomst op Den Haag centraal begint het al met winkels. Den Haag heeft ook haar bekende winkelstraten: de Spuistraat, de Passage en de Grote Marktstraat. Van tweedehandskleding tot aan de Bijenkorf. Er is veel te winkelen in Den Haag. Hou je van de H&M? Goed nieuws. De H&M in Den Haag de grootste en mooiste H&M-winkels in Nederland. Whoop whoop, dat betekent lekker veel inslaan.

winkels den haag

7. Groningen
De Herestraat is de meest bezochte straat in Groningen. Hier kan je ook van deur tot deur shoppen. De standaard shops zoals: Pull & Bear, Stradiviarius en the Sting zitten bijna naast elkaar op de Herestraat. Ben je meer op zoek naar leuke vintage kleding of boetiekjes? Loop dan eens de Gelkingestraat in. Deze straat ligt ook weer parallel aan andere kleine straatjes, waar de vintage shops te vinden zijn. Hou je meer van de bekende merken? No worries. Op de beroemde vismarkt zijn ook de winkels: Bershka, Flying Tiger, Weekday en SIX te bekennen. 

Groningen winkelen

En wij wensen je natuurlijk veel succes met het bezoeken van jouw favoriete stad.

Beeld: iStock