Beauty

Irritatie hoofdhuid: dit kun je doen tegen een geïrriteerde hoofdhuid

Irritatie aan je hoofdhuid kan komen door een droge of gevoelige huid. Je krijgt dan bijvoorbeeld last van schilfertjes of roos. Hier worden we niet blij van, dus je wil er natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Lees hiervoor gauw onze irritatie hoofdhuid-tips en zorg ervoor dat je haar weer gaat stralen. 

Geïrriteerde hoofdhuid: 7 tips

Wanneer je hoofdhuid gezond is worden de cellen ongeveer elke 28 dagen vernieuwd. Bij een geïrriteerde hoofdhuid wordt de huid overactief en gebeurt dit veel sneller. Dit kan komen door een verandering in het weer, stress of verkeerde haarverzorgingsproducten. Lees onze tips om er weer zo snel mogelijk vanaf te komen. 

Irritatie hoofdhuid tips: Milde shampoo
Een (te) agressieve shampoo is één van de meest voorkomende oorzaken voor een geïrriteerde hoofdhuid. Gebruik dus een milde shampoo, het liefst zonder sulfaten, parabenen en siliconen.

Lees hier hoe je je eigen shampoo maakt. 

Irritatie hoofdhuid tips: Borstel schoonmaken
In je borstel kunnen veel bacteriën zitten, doordat je er elke dag mee door je haar gaat. Het is dus belangrijk om je borstel regelmatig schoon te maken. Doe de borstel bijvoorbeeld in een bakje met warm water en soda. 

Irritatie hoofdhuid tips: Stop met föhnen
Door het gebruik van een föhn kan de warme lucht je huid flink uitdrogen. Doe dus liever aan air drying ;-).

Irritatie hoofdhuid tips: Vermijd stylingsproducten op je hoofd
Breng stylingsproducten niet aan op je hoofdhuid. Hierdoor kan de huid op je hoofd sneller gaan irriteren en verstoppen, waardoor je haar ook weer sneller vet wordt. 
 

View post on Instagram
 

Irritatie hoofdhuid tips: Tea Tree Oil
Tea Tree Oil is een wondermiddeltje. Het kan helpen om je geïrriteerde hoofdhuid te verlichten en heeft een antibacteriële werking. Het is op verschillende manieren te gebruiken, meng bijvoorbeeld een paar druppels met je shampoo of smeer het direct in op je hoofdhuid. 

Irritatie hoofdhuid tips: Avocado en banaan
Geloof het of niet: avocado en banaan kunnen wonderen doen voor een geïrriteerde hoofdhuid. Er zitten veel voedende en hydraterende stoffen in. Pureer een avocado en twee bananen en laat het vervolgens een halfuur in je haar zitten. Spoel het daarna goed uit onder de douche. 

Irritatie hoofdhuid tips: Niet te heet douchen
Was je haar niet met te heet water. Zet de temperatuur dus eens een paar graden kouder. Geen zorgen, je hoeft niet te bevriezen, lauwwarm water is al voldoende. 

Bron: healthline.com, krullenclub.nl | Beeld: iStock

Must reads 👀