Lifestyle

Met deze tips bespaar je geld zonder dat je het écht merkt

Hoe hard je het ook probeert, iedere maand wanneer je geld wordt gestort hol jij het liefst meteen naar de winkels. De woorden “geen saldo” bij het afrekenen zijn voor jou dan ook vast niet onbekend. Toch zijn er een heleboel opties om geld te besparen, waar je misschien nog nooit aan gedacht hebt.  

Geld uitgeven is zo gebeurd. Geld sparen is alleen voor velen van ons soms nog wat lastiger, maar maak je geen zorgen! Er zijn gelukkig genoeg manieren om te besparen op je vaste lasten. Met deze tips (waar je waarschijnlijk nog nooit aan hebt gedacht) kun jij voortaan dik gaan besparen: 

1. Zeg onnodige abonnementen op
Heb jij een Netflix account maar maak je er eigenlijk nauwelijks gebruik van? Zeg het op. Dit scheelt je al weer €120 per jaar. Wist je dat de gemiddelde Nederlander per maand €50 uitgeeft aan ongewenste of verborgen abonnementen?  

2. Avondje stappen? Neem grote briefjes mee
Een psychologisch trucje: het doet meer pijn om een briefje van 50 te besteden dan een tientje. Hierdoor zul je dus minder snel geneigd zijn je geld er snel doorheen te jagen. 

3. Gebruik productvergelijkers als je iets wil kopen
Sta je op het punt om een nieuwe iPhone te kopen? Kijk dan eerst even op een site waarbij je producten kunt vergelijken. Zo sleep je de beste deal voor jezelf eruit. Easy!

4. Vraag je geld terug bij een vertraagde vlucht
Als je wel eens op vakantie gaat kan je te maken krijgen met een vertraagde vlucht, maar wist je ook dat je hiervoor een vergoeding kan krijgen? Bij een vertraging van drie uur of meer bestaat er al een mogelijkheid dat je recht hebt op compensatie. 

5. Een vergoeding voor een vertraging van de trein
Je irritaties lopen hoog op wanneer je ziet dat je trein vertraging heeft, en je net naar een belangrijke afspraak moet. Misschien een kleine verzachting van de pijn: bij een vertraging van 30 minuten of langer kun je een vergoeding aanvragen. 

6. Vergeten uit te checken? Vraag je geld terug
Hoe vaak het ook wordt omgeroepen, soms vergeet je gewoon om uit te checken in het openbaar vervoer. Gelukkig kun je via deze site je geld terugvragen #winning. 

7. Gebruik de app Dyme
Weinig moeite doen en toch een hoop geld besparen? Met de app Dyme is het mogelijk. Deze app geeft je inzicht in je financiën, door een overzicht te maken van je vaste lasten. Hiervoor moet je de app wel toegang geven tot je bankgegevens. Vervolgens krijg je mogelijkheden aangeboden om over te stappen naar bedrijven die goedkoper blijken, of abonnementen die je nauwelijks gebruikt op te zeggen. Geen zorgen, er zit een goed beveiligingssysteem achter. 

Beeld: Unsplash