Lifestyle

Alwéér droge lippen? Zo kom jij van je lippenbalsem verslaving af

Je hebt standaard een lippenbalsem in je tas zitten, wanneer je dit vergeten bent keer je om. Jij moet namelijk om het half uur smeren, anders kreeg je namelijk misschien wel droge lippen. Uh oh! Herken je je hierin? Dan ben je wellicht ook een beetje verslaafd aan lippenbalsem. Wij vertellen je hoe je hier vanaf komt. 

Verslaafd aan lippenbalsem
Het constante gevoel alsof je droge lippen hebt en niet zonder een potje ‘vet’ de deur uit gaan. Jup, dan kun je je verslaving aan lippenbalsem niet meer ontkennen. Vooral wanneer het buiten kouder wordt begin je nog meer te smeren. Het smeren van balsem op je lippen kan een tijdelijke verlichting van het droge gevoel geven, maar dit is van korte duur.

Slecht voor je huid
Het smeren van lippenbalsem op je lippen is eigenlijk niet goed. Doordat je je lippen steeds insmeert worden ze afgesloten van de buitenlucht. Doordat je lippen geen lucht meer krijgen worden ze steeds droger. Dit zorgt ervoor dat je (lippen) in een vicieuze cirkel terecht komt: je blijft smeren, je lippen krijgen opnieuw geen lucht en ze worden weer droger. Wanneer je dus te veel smeert, wordt de balans van je lippen verstoord. 

Hoe kom je er vanaf
Je lippen hebben eigenlijk geen tot weinig verzorging nodig omdat het lichaam dit van nature regelt. Wanneer je wilt stoppen met het smeren van lippenbalsem zal het misschien wat tijd kosten voordat je er weer helemaal van af bent, maar het is mogelijk. Wij zetten onze tips voor je op een rijtje. 

1. Langzaam afbouwen
Probeer steeds wat langer te wachten voordat je je lippen weer insmeert. Begin met een kwartier en wacht steeds wat langer. 

2. Drink water
Drink voldoende water om het vochtgehalte in je huid goed in stand te houden. Wanneer je lichaam goed gehydrateerd is heb je waarschijnlijk veel minder van droge lippen.

3. Natuurlijke producten
Kies voor een lippenbalsem met natuurlijke ingrediënten. Hier zitten minder stoffen in die je huid irriteren. 

4. Neem je lippenbalsem niet mee
Wanneer je lippenbalsem naast je ligt krijg je waarschijnlijk de neiging om steeds te gaan smeren. Laat je lippenbalsem dus thuis, zo kun je het ook niet gebruiken ;-). 

Lees hier hoe je lippenbalsem het beste kunt gebruiken. ​

5. Meteen stoppen
Je kunt er ook voor kiezen om in een keer te stoppen. Dit is in het begin misschien wat lastiger, de drang om te smeren is dan groot. Uiteindelijk zullen je lippen zich herstellen. Thank us later. 

Bron: health.com | Beeld: iStock