Food

Vergeet de chocoladeletter, de kroketletter wordt jouw nieuwe sinterklaassnack

Sinterklaas komt er weer aan en dat betekent: héél veel zoetigheid. Waarschijnlijk heb je de pepernoten en chocoladeletters al in de winkels zien liggen, maar voor degenen die meer fan zijn van een hartige snack is er nu iets nieuws: de kroketletter. 

Kroketletter
We zien steeds meer nieuwe varianten op de klassieke sinterklaassnacks. Laatst schreven we al over unicorn kruidnoten, maar ook kaasletters en karamel-zeezout pepernoten liggen tegenwoordig overal in de schappen. Hier kunnen we nu nog een nieuwe variant aan toevoegen: de kroketletter. Dit wil je toch? Dit jaar hoef je dus Sinterklaas niet meer alleen met zoetigheid te vieren, maar ligt er ook een hartige snack op tafel. Even wennen is het wel, nu kun je zelfs geheel in Sinterklaas-stijl avondeten. 

Kroketletter: waar te koop?
Wat begon als een grapje, is binnenkort echt verkrijgbaar. De kroketletter kun je vanaf 1 november kopen bij de Croquetten Boutique in Utrecht. Geen paniek: er is ook gedacht aan mensen die minder fan zijn van de klassieke kroketsmaak. Er zijn namelijk ook kroketletters verkrijgbaar met mokka-hazelnootvulling en kaasvulling. Wij weten in ieder geval wat we op pakjesavond gaan eten. Je kunt de letter wel beter delen volgens de makers, anders eindig je mogelijk met een beetje buikpijn.