Food

Oranje wijn is de nieuwe trend op het gebied van wijn (en hier scoor je ‘m voor een prikkie)

Voor wijnliefhebbers is er nu een nieuwe trend in wijnland: oranje wijn. Je ziet deze wijn steeds vaker voorbijkomen in goede restaurants en wijnbarren. Maar happy us: een van onze favoriete winkels voegt deze wijn nu ook (tijdelijk) aan het assortiment toe. Lees snel verder waar je deze budget wijn scoor voor de vrijdagmiddag borrel. 

Oranje wijn is een trend
Oranje wijn is de nieuwe trend op ‘wijngebied’. De wijn is uit Roemenië afkomstig en is op geheel natuurlijke wijze gemaakt. Er is sprake van spontane vergisting, hij is ongefilterd en er is geen sulfiet (hiervan krijg je dus die hoofdpijn) toegevoegd. Yay! Verder is de wijn zonder dierlijke producten gemaakt, dus je kan het ook wel een ‘vegan wine’ noemen ;-). 

HEMA
Goed nieuws als jij de wijn wil proberen, want hij ligt nu ook bij HEMA in de schappen. Deze wijn is iets anders dan wat je tot nu toe geproefd hebt, het smaakt een beetje naar jasmijnthee en kruiden. En het maakt niet uit wat je gaat eten, want hij past bijna overal bij: groenten, vlees, vis, the choice is all yours! 

Je vraagt je natuurlijk af hoe een wijn oranje wordt. Nou zo: de wijn wordt gemaakt van witte druiven, maar met de productiemethode van rode wijn. Dit houdt in dat de wijn langer in contact is geweest met de schilletjes (en soms ook takjes en pitten). Hierdoor ontstaat er een oranje gloed, ook heeft de wijn meer structuur en complexiteit dan je zou verwachten van een witte wijn. 

De ‘Orange Wine’ is vanaf deze week verkrijgbaar bij HEMA winkels en online voor €7,50. Je moet er snel bij zijn want hij is razend populair!  

 

 

Must reads 👀