Lifestyle

Dit is waarom iedereen van Chateau Meiland houdt

‘Wijnen, wijnen, wijnen’, hoe vaak hebben we deze kreet de afgelopen weken voorbij zien komen op internet? Nou, om je te helpen: heel vaak. En dat is logisch, want heel Nederland is groot fan van het tv-programma Chateau Meiland. Iedere maandagavond genieten we met volle teugen van het gekibbel tussen Martien en Erica. En laten we ook vooral Maxime en schattige, kleine Clairtje niet vergeten. Benieuwd waarom Chateau Meiland zo’n hit is? Nou, dit zijn de redenen waarom iedereen van de Meilandjes houdt!

♥ De moodswings van Martien
Deze kan met stipt op één, want hoe kan een mens zoveel emoties uiten in zo’n korte tijd? Terwijl de kasteelheer het ene moment dolblij is en gezellig aan de klets is met gasten van het chateau, kan de sfeer helemaal omslaan wanneer er ook maar iets kleins fout gaat. *Kijkt geërgerd in de camera*… Heerlijk!

♥ Lieve, lieve Claire
Wat is die kleine meid schattig en wat zijn we allemaal dol op haar. Vaak is ze heel lief, maar zelfs Claire kan soms al bijdehand zijn. De appel valt niet ver van de boom, zullen we maar zeggen ;-). En het is ook zo schattig om te zien hoe Claire met haar speelgoedautootje over het terrein zwerft.

♥ Martien als gillende keukenmeid
Als je naar Chateau kijkt, dan hoeven we je niet eens uit te leggen waarom de gil van Martien zo bekend is. Er hoeft ook maar iets te gebeuren of Martien gilt alles bij elkaar. Hoe die man zo hoog kan komen met zijn stem? Wij hebben werkelijk geen idee…

♥ ‘Ach, doe niet zo vervelend’
Naast gillen, is dit nog zo’n tik van onze kasteelheer Martien. Het maakt niet uit of de opmerking wel geplaatst is, of hij gooit er een ‘ach, doe niet zo vervelend’ uit. *Er valt te veel ijs uit te koelkast*. Ach, doe niet zo vervelend!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Martien Meiland (@martienmeiland) op

De kalmte van Erica
Hoe overdreven en aanwezig Martien is, zo kalm is Erica. Het contrast tussen deze twee is enorm en dat maakt het duo hilarisch om naar te kijken. Erica pakt alles zo handig en rustig mogelijk aan, terwijl Martien… Het op Martien’s manier doet.

♥ Wijnen, wijnen, wijnen
Of het nou 9, 12 of 6 uur is: het is bij de Meilandjes altijd tijd voor wijn. Heeft er iemand zin in een wijntje? Dan klinkt er ‘wijnen, wijnen, wijnen’ door de grote kamers in het Chateau. En ja, de rest van de familie laat het werk dan ook direct vallen om een heerlijke glaasje vino te nuttigen.

♥ ‘Wat erruuuuuuuuuug’
Dit is vooral iets waar Martien, Maxime en Montana goed in zijn: woorden verlengen. ‘Wat erg’ wordt bij hen uitgesproken als ‘wat eeeeerrruuuug’, en het is geen ‘ja’, maar ‘jahaaaaha’. Op een of andere manier heeft Erica hier minder last van. En of Clairtje de gewoonte over gaat nemen? Die kans zit er dik in.

♥ Terror Bommel
Hoe erg het eigenlijk is dat Bommel zo agressief is, hoe hilarisch we de beelden vinden. Bommeltje doet zo ongeveer alles wat verboden is en is dan ook zeker geen voorbeeldhond. Of het de Meilandjes ooit nog gaat lukken om van Bommel een nette hond te maken? Wij betwijfelen het. Laten we in ieder geval hopen dat de viervoeter stopt met het aanvallen van gasten.