Beauty

Dit is wat je moet weten over wenkbrauwen tatoeëren

Ben je helaas niet gezegd met volle wenkbrauwen zoals Lucy Hale en Cara Delevingne? Dan kan je natuurlijk ‘s ochtends vroeg aan de slag gaan met verschillende producten om je wenkbrauwen voller te laten lijken, maar er is nog een optie voor bold brows: wenkbrauwen tatoeëren. Lijkt dit je wel wat? Hieronder vertellen we alles over wenkbrauwen tatoeëren. Handig om te weten voordat je een afspraak maakt. 

Wenkbrauwen tatoeëren/microblading
Er zijn heel veel manieren om volle wenkies te krijgen en één daarvan is wenkbrauwen tatoeëren oftewel microblading. Dit is een manier om vollere brows te krijgen, zonder dat je iedere ochtend in de weer moet met make-up producten. Handig, maar wel iets waar je goed over na moet denken. Wenkbrauwen tatoeëren is geen pretje en het kost behoorlijk wat geld. 

Wenkbrauwen tatoeëren: de behandeling
Microblading is een manier om je wenkbrauwen voller te maken. De behandeling gaat als volgt: met een pennetje, waar naaldjes aan zitten in de vorm van een mesje, zetten ze gepigmenteerde ‘haartjes’ op je wenkbrauwen. Je hebt eerst een eerste sessie en na ongeveer zes weken moet je terugkomen voor een vervolgafspraak. Tijdens de nabehandeling wordt er gekeken naar oneffenheden en of je tevreden bent met je nieuwe wenkies. 

Wenkbrauwen tatoeëren: voor hoelang blijft het zitten
Jammer genoeg blijven ook deze wenkies niet voor altijd zitten. Na ongeveer 1,5 jaar zijn je nieuwe haartjes weggevaagd en zou je weer terug moeten voor een nieuwe afspraak. Dit mag niet direct, maar pas na 2 jaar (nadat je voor het eerst bent geweest). 

Wenkbrauwen tatoeëren: nazorg
Je wenkies zitten erop en nu is het belangrijk om ze goed te verzorgen. Het allerbelangrijkste is dat de wenkbrauwen vijf tot zeven dagen niet nat mogen worden. Let dus goed op met douchen. 

Als je kiest voor wenkbrauwen tatoeëren of microblading is het wel belangrijk om een goede salon te kiezen waar ze het doen. Weet je nog de vrouw die thuiskwam met mislukte wenkies? Daar zit je echt niet op te wachten, dus doe van tevoren goede research! 

Bron: Elle.be, thebrowinstitute.nl | Beeld: iStock