Beauty

Wenkbrauwen tekenen? Met deze 4 tips gaat het niet verkeerd

De één is gezegend met prachtige volle wenkbrauwen, terwijl de ander net iets minder geluk heeft. Maar wat de natuur niet geeft, dat geeft een potje. Er zijn er namelijk genoeg producten die kunnen helpen bij het creëren van de perfecte wenkbrauw, je moet alleen even weten hoe je het beste te werk kunt gaan. Ga jij je wenkbrauwen tekenen? Met deze tips heb je binnen no-time de wenkbrauwen die jij graag wilt hebben.

Wenkbrauwen tekenen: kies het juiste product
Wenkbrauwen tekenen kan met verschillende producten. Je kunt kiezen uit een wenkbrauwpotlood, wenkbrauwgel of wenkbrauwpoeder.  Een gel gebruik je meestal wanneer je haartjes de neiging hebben om te gaan krullen. Je kunt een transparante gel gebruiken, maar als je je wenkbrauwen een hardere kleur wilt geven bestaan er ook gelsoorten met kleur. Een wenkbrauwpotlood geeft veel dekking, terwijl een poeder juist wat softer is. Probeer alternatieven uit en bepaal wat voor jou het beste werkt.

Wenkbrauwen tekenen: gebruik de juiste kleur
Wanneer je een lichte haarkleur hebt is het beste om bij wenkbrauwen tekenen een kleur te kiezen die twee tinten donkerder is dan je haarkleur. Mocht je een hele donkere haarkleur hebben, kies dan liever voor een kleur die juist twee tinten lichter is dan je haarkleur. Het is even een zoektocht naar de juiste kleur, maar geloof ons: het maakt niet uit hoe mooi jij je wenkbrauwen hebt getekend, wanneer de kleur niet juist is ziet het er een stuk minder mooi uit.

Lees hier welke fouten veel mensen maken bij het shapen van hun wenkbrauwen.

Wenkbrauwen tekenen: bepaal je vorm
Gelukkig hoef je niet blanco te beginnen, want als het goed is heb je al wel een wenkbrauw ;-). Toch kun je ervoor kiezen om bij het wenkbrauwen tekenen verschillende vormen te kiezen. In dit artikel lees je welke wenkbrauw vorm het beste bij jou past.

Wenkbrauwen tekenen: losse pols of met sjabloon
Je kunt ervoor kiezen om de wenkbrauwen uit je losse pols te tekenen, maar als je dit lastig vindt bestaan er tegenwoordig ook sjablonen. Borstel allereerst je wenkbrauwen in model. Pak een kam (ja, een kam voor je ‘normale’ haar) en zet deze tegen de bovenkant van je wenkbrauw. Teken aan de hand daarvan een lijn. Doe dit vervolgens ook aan de onderkant, en maak het ‘knikje’ in je wenkbrauw scherper.

Als je je wenkbrauwpotlood schuin langs je neus houdt, kun je zien hoe lang je wenkbrauwen moeten worden. Als je de buitenste vormen van je wenkbrauw hebt getekend, dan kun je de wenkbrauw ‘inkleuren’. Druk niet te hard met je potlood, want dat kan de look onnatuurlijk maken. Wenkbrauwen tekenen is zo makkelijk nog niet.

Wenkbrauwen tekenen:  de ultieme tools
Wij hebben een aantal budget wenkbrauwproducten voor je verzameld voor het wenkbrauwen tekenen.

 

Beeld: iStock