Lifestyle

Vintage winkels Utrecht: hier scoor je de mooiste tweedehands kleding

Waar je vroeger het liefst een bezoekje bracht aan de Zara of de H&M, duik je nu nog veel liever een vintage winkel in. Vintage kleding is de laatste jaren steeds populairder geworden. Hergebruik is goed en het is ook nog eens super leuk om dat ene pareltje te kunnen vinden tussen alle tweedehandskleding die aan de rekken hangt. Hou jij van vintage shoppen? Dit zijn de leukste vintage winkels in Utrecht.

Vintage winkels Utrecht: Wawollie kringloop
Heb je een middagje vrij? Dan is Wawollie dé plek om je tijd te besteden. Wawollie heeft twee verschillende filialen in Utrecht: één kleinere en één grotere. Het kleine filiaal vind je op 10 minuten lopen vanaf het station. Een schattig zaakje, met een klein assortiment. Goed voorproefje voordat je een bezoek brengt aan het grotere filiaal, welke prima te bereiken is met het openbaar vervoer. Bij het grote filiaal vind je naast kleding ook nog eens super veel andere vintage spullen. Denk aan boeken, meubels, elektronica, servies… En ga zo maar door. Spotgoedkoop en zeker een aanrader.

Vintage winkels Utrecht, Locatie(s):
Amsterdamsestraatweg 67A (kleine filiaal)
Maarssenbroeksedijk 59 (grote filiaal)

View post on Instagram
 

Vintage winkels Utrecht: Episode
Bij vintage winkel Episode kun je genieten van drie etages vol kleding en accessoires. Noem het maar op of het is er te vinden. Ook deze winkel is weer in de binnenstad te vinden en is zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen.

Vintage winkels Utrecht, Locatie:
Oudegracht 206

View post on Instagram
 

3. Vintage winkels Utrecht: Vintage Island
Een hippe, kleine winkel met ontzettend veel moois. Vintage Island heeft een breed assortiment voor zowel vrouwen als mannen. Opvallend? Het enorme rek met daarop vrijwel alleen maar cowboylaarzen. We like! Dus ben je nog zoekende naar een paar mooie boots? Dan weet je waar je moet zijn.

Vintage winkels Utrecht, Locatie:
Zadelstraat 39

View post on Instagram
 

4. Vintage winkels Utrecht: No Vintage Phobia
Of je nou designerkleding, ‘normale’ kleding, sieraden of schoenen zoekt: hier kun je bijna niet zonder aankoop naar buiten gaan. De winkel bestaat inmiddels 3 jaar en is razend populair. 

Vintage winkels Utrecht, Locatie:
Willemstraat 57

View post on Instagram
 

5. Vintage winkels Utrecht: Sussies Vintage
Bij Sussies Vintage vind je veel kleding voor mannen en vrouwen. Oversized sweaters, herfstjassen, tasjes, spijkerbroeken: alles is hier te vinden – en er is ook nog eens meer dan genoeg keuze. En alsof de kleding hier nog niet goedkoop genoeg is, houdt Sussies Vintage ook nog eens regelmatige sale(!).

Vintage winkels Utrecht, Locatie:
Voorstraat 50

View post on Instagram
 

Hopelijk hebben wij je met deze lijst van de leukste vintage winkels Utrecht een inkijkje gegeven! Dus, op zoek naar leuke vintage winkels? Utrecht is the place to be ;-).

Bron beeld: iStock