Films & Series

Dit zijn de leukste Spaanse series op Netflix

Tegenwoordig kijken we niet meer alleen naar Engelse of Nederlandse series, want er staan op Netflix nu ook genoeg geweldige series uit andere landen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Zweedse serie Quicksand of de Spaanse Gossip Girl. Heb je Elite al helemaal gebingewatched? Wij zetten nog meer leuke Spaanse series voor je op een rij die op Netflix staan. Bingen maar!

Je hebt de Spaanse serie Élite vast en zeker al helemaal gezien. Maar dat is niet de enige Spaanse serie op Netflix die je echt moet zien. De laatste tijd zijn er namelijk genoeg toegevoegd aan het aanbod en je wil ze niet missen. Dit zijn ze!

Pssst: Lees hier alles over Élite seizoen 3

1. La Casa de Papel
Je hebt er vast al over gehoord en misschien ook al wat afleveringen van gezien: La Casa de Papel. Deze Spaanse serie gaat over een groep criminelen die een overval willen plegen. El Profesor is de brein van de overval en heeft overal aan gedacht. Alleen gaat het allemaal toch net even iets anders… Enne, als je Élite hebt gezien kom je veel bekende gezichten tegen. 

2. Las chicas del cable
Deze serie gaat over een groep vrouwen die in 1928 bij een nieuwe telefoonmaatschappij in Madrid gaan werken. Daar komen ze erachter hoe lastig het is om als vrouw in een mannenwereld te werken. 

3. Gran Hotel
Fan van Downton Abbey? Dan vind je Gran Hotel ook geweldig. Deze serie speelt zich af rond 1905 en gaat over een luxe hotel van de familie Alarcón. Er zijn heel veel geheimen in het hotel. Bijvoorbeeld de romance van bediende Julio en Alicia Alarcón. 

4. Alta Mar
Alta Mar is van de makers van Gran Hotel en gaat over twee zussen die met een groot schip van Spanje naar Rio de Janeiro reizen. Maar tijdens de reis gebeuren er rare dingen op het schip en worden er mysterieuze moorden gepleegd. Spannend! 

Beeld: iStock