Travel

Dingen die je moet checken als je je hotelkamer binnen loopt

Op vakantie gaan is een heerlijk vooruitzicht. Lekker aan het zwembad liggen, eten in de lekkerste restaurantjes en ‘s avonds in bed kruipen op je eigen hotelkamer. Bij aankomst wil je waarschijnlijk gelijk in het zwembad springen, maar toch moet je daar in het vervolg even mee wachten. Het is namelijk belangrijk om eerst de volgende de dingen te checken als je je hotelkamer binnen loopt.

1. Matras
De komende nachten zul je op dit bed moeten slapen, dus je kunt bij binnenkomst beter even checken of je matras geschikt is voor een goede nachtrust. Niets is erger dan rugpijn tijdens je vakantie, en al helemaal als die rugpijn je bespaard had kunnen blijven. Mocht je matras helemaal inzakken of zo hard zijn als steen: dan kun je voordat je je koffers hebt uitgepakt nog vragen naar een nieuw matras of misschien zelfs overgeplaats worden naar een andere kamer.

2. Beddengoed
Als je eenmaal hebt gecheckt of het matras goed is, vergeet dan niet ook nog even je beddengoed te checken. Meestal wordt het beddengoed goed verschoont, maar het ligt er maar net aan hoe hygiënisch het personeel van je hotel is. Jij bent natuurlijk niet de eerste die een nachtje in dit bed slaapt, dus je bent er niet van verzekerd dat er geen vieze, onbekende vlekken in het hoeslaken zitten. 

3. Douche
Tijdens je vakantie douche je vaak nog meer dan je thuis al doet. En juist daarom is het belangrijk dat er geen zielig straaltje water uit de douchekop komt. Check dit van te voren even, want als je met shampoo in je haar onder de douche staat ben je al te laat ;-).

4. Vluchtroute
Je gaat er natuurlijk vanuit dat er geen brand ontstaat, maar toch kun je dit niet zeker weten. Check daarom altijd even de vluchtroute die je moet volgen in noodgevallen. Meestal hangt deze route op de binnenkant van de deur of op de gang. Mocht er iets gebeuren, dan weet jij de weg en ben je zo snel mogelijk veilig buiten.
5. Mini-bar
Je kunt de mini-bar om twee redenen checken: wanneer je iets uit het koelkastje wilt hebben én wanneer je niet wil betalen voor iets wat je helemaal niet gebruikt hebt. Meestal liggen er standaard dingen als blikjes drinken en snacks in de koelkast. Als je van te voren even controleert of alles nog in de koelkast ligt, dan weet je zeker dat je aan het einde van de vakantie geen rekening hoeft te betalen voor een ontbrekende chocoladereep.

6. Handdoeken
Vaak stellen hotels handdoeken beschikbaar voor hun gasten. Heel handig, want dan kun je dat gewicht in je koffer voor extra kleding gebruiken. Kijk bij binnenkomst altijd even of er handdoeken liggen en of dit er genoeg zijn. Als jij ‘s avonds laat een douche neemt en er ligt geen handdoek, zie je dan maar eens af te drogen.

7. Airconditioning
Zeker als je naar een warm vakantieland gaat is de airco onmisbaar. Wanneer je ‘s nachts in je hotelkamer komt wil je namelijk niet bezweet op de dekens liggen, maar in een koele kamer zijn. Kijk dus even of de airco het doet en of deze op de juiste temperatuur is ingesteld, om hete nachten te voorkomen.

Bron beeld: iStock

Check deze fonQ kortingscode voor extra interieurvoordeel!