Travel

Aan deze kenmerken ziet iedereen in het buitenland dat jij een toerist bent

Niets is leuker dan een bezoekje brengen aan het buitenland. Je pakt je koffer in met leuke outfits en bereid je voor op een heerlijk weekje weg. Je kiest zelf wat je belangrijk vindt om mee te nemen op vakantie, maar gek genoeg zitten er altijd wel een paar dingen tussen die iedereen in de koffer pakt. En laten dat nou net dingen zijn die precies verklappen dat jij niet in je thuisland bent, maar in het buitenland bent om vakantie te vieren. Benieuwd welke kenmerken dit verklappen? Lees dan snel verder.

Zonnebrand, heel veel zonnebrand
Als je ergens zuinig op moet zijn, dan is het wel je huid. En dat weten we maar al te goed, dus het eerste wat in de koffer gaat bij een weekje vakantie is een grote tube met beschermingsfactor. Insmeren doe je niet één keer per dag, want dan kom je alsnog als een tomaatje terug op je hotelkamer. Ook wanneer je in een stadje loopt wordt de tube tevoorschijn gehaald en moet je je ongegeneerd insmeren. Van top tot teen. En geloof ons, dat valt wel op. 

Pet of hoed
Nederlanders zijn niet gewend aan veel zon, dus doen er daarom alles aan om zichzelf goed te beschermen. Insmeren is één ding, maar daar blijft het niet bij. Niets is erger dan verbranden op je hoofdhuid, dus veel vakantiegangers kiezen ervoor om naast een goede zonnebrand ook nog een pet of een zonnehoed mee te nemen. Staat leuk en het is ook nog eens effectief, maar het is wel iets wat je bijna alleen maar in het buitenland doet.

Camera
Op vakantie gaan is heerlijk. En wat ook heel lekker is, is kunnen nagenieten van je vakantie omdat je super veel foto’s hebt gemaakt. Tegenwoordig kun je met je telefoon al prachtige foto’s maken, maar wie er nog een schepje bovenop wil doen neemt een camera mee op vakantie. En ja, dat valt de locals echt wel op hoor. Want zeg nou eens eerlijk: hoe vaak maak je foto’s van de inwoners en gebouwen in je eigen stad? Inderdaad, nooit dus.

Selfiestick
Voor alle mensen die geen camera meenemen op vakantie, is de selfiestick dé uitvinding. Je kunt naast foto’s maken van het uitzicht namelijk ook heel makkelijk foto’s maken van jezelf. Heel handig als je niet iemand bij je hebt die foto’s van je kan maken, of voor momenten waarop je lover je helemaal zat is ;-). Maar de selfiestick is dus ook weer zo’n ding dat je bijna alleen op vakantie gebruikt.

Fannypack
Paspoort? Check. Telefoon? Check. Vliegtickets? Check. Om alles zo soepel en veilig mogelijk te laten verlopen gebruiken veel mensen een fannypack. Je knoopt het tasje voor op je lichaam en hebt alles bij de hand. Ideaal om overzicht te houden en het tasje is ook nog eens een stuk veiliger dan wanneer je je spullen in je rugzak stopt. En ook op vakantie zelf is het tasje ideaal, want het voorkomt dat je een makkelijk slachtoffer wordt voor zakkenrollers. 

Kaart
Google Maps is niet alles en kan het soms fout hebben, dus heel soms is het nodig om er een kaart bij te pakken. Meestal zit zo’n kaart in informatie boekjes over de stad, welke je alleen koopt wanneer je de stad wilt ontdekken. En die je dus alleen koopt als je een toerist bent.

Plastic waaier 
De temperaturen in het buitenland lopen soms hoog op. En dat is goed, want je wilt tenslotte thuiskomen met een bruin kleurtje, maar toch zorgt het er ook voor dat je flink gaat zweten. Gelukkig verkopen ze op ongeveer ieder hoekje van de straat van die goedkope waaiers, ideaal! Inwoners zijn wel gewend aan de warmte, dus meestal zijn het de buitenlanders die met zo’n ding lopen te wapperen.

Armband/enkelband lokale shop
Niets is leuker dan souvenirtjes meenemen voor het thuisfront. En een souvenirtje voor jezelf is natuurlijk ook hartstikke leuk om te kopen. Het geldt misschien niet voor iedereen, maar heel vaak kiezen meisjes ervoor om een mooi enkel- of armbandje te kopen bij leuke kraampjes. Zo’n armbandje met een blauw geluksoogje eraan bijvoorbeeld, wedden dat jij die ooit weleens om je pols hebt gehad?

Beeld: iStock