Beauty

Op deze manier maak je eigen budget proof shampoo

Sta je onder de douche en kom je erachter dat je shampoo op is… Hoe irritant! Gelukkig zijn er heel veel makkelijke manieren om je eigen shampoo zelf te maken. Enne, het is ook nog eens hartstikke budget proof. Zo heb je altijd shampoo in huis en geef je niet meer zoveel geld uit in de drogisterij. Lees snel verder om te lezen hoe je je eigen budget proof shampoo maakt. 

Budget proof shampoo maken
Er zijn heel veel verschillende manieren om zelf shampoo te maken. Ideaal! Wij delen hieronder een aantal ‘recepten’ die je heel makkelijk zelf kan maken, met producten uit je keukenkastje. 

#1 Budget proof shampoo maken: glanzend haar
Deze is heel gemakkelijk en zorgt ervoor dat je weer prachtige glanzende lokken krijgt. Het enige wat je voor een wasbeurt hoeft te doen is het mengen van 1 eetlepel baking soda met 2 eetlepels water. Dit smeer je in je haar en vervolgens moet je het goed uitwassen. Tadaaa! Je hebt een mooie glanzende bos haar. 

#2 Budget proof shampoo maken: droogshampoo
Je kan ook heel makkelijk zelf droogshampoo maken. Je hebt hiervoor nodig: een eetlepel maïsmeel, een eetlepel poedersuiker en een eetlepel fijngemalen amandelen. Even met elkaar mixen en verdeel het over je vette lokken. Daarna nog even goed uitborstelen en je hebt geen vette bos haar meer. 

#3 Budget proof shampoo maken: voedende shampoo
Ben je fan van kokos? Dan is deze budget proof shampoo echt iets voor jou. Je mixt kokosmelk met een beetje olijfolie. Dat smeer je vervolgens in je haar. Even lekker goed masseren en uiteindelijk uitspoelen. Deze producten zorgen voor voedend haar. Perfect na de zomer! 

Beeld: iStock

Must reads 👀