Fashion

7 tips voor als je áltijd ‘s ochtends vroeg outfitstress hebt

Je wekker ging al vroeg in de ochtend, maar je vond het nodig om drie keer op de snooze-button te drukken. Het gevolg: je moet heel erg haasten en dan krijg je ook nog eens enorme outfitstress. Help! Komt dit regelmatig bij jou voor? Met deze tips voorkom je outfitstress in de ochtend én kan je lekker op die snooze button blijven drukken. 

Tip 1: leg je kleding klaar
Heb je ‘s ochtends vroeg altijd last van outfitstress? Leg je outfit dan alvast ‘s avonds klaar voor de volgende dag. Zo hoef je om 07:30 uur niet eerst urenlang voor je kledingkast te staan. Let wel op dat je ‘s avonds ook het weerbericht voor de volgende dag checkt. Anders heb je alsnog last van outfitstress als er een veel te warm setje voor je klaar ligt. 

Tip 2: stel een capsule wardrobe samen
Ligt je kast echt bomvol met kledingstukken en weet je daardoor echt niet wat je moet kiezen of hoe je het bij elkaar moet stijlen? Stel dan een capsule wardrobe samen. Dit houdt in dat je bijvoorbeeld voor een maand of een seizoen een aantal kledingstukken uitkiest (30 bijvoorbeeld) en daarmee outfits creëert voor die periode. Een echte challenge, maar je wordt wel creatiever met je items.

Tip 3: zorg voor een georganiseerde kledingkast
Een chaotische kledingkast is natuurlijk nooit fijn als je outfitstress hebt. Je kan helemaal niks meer vinden, omdat je alles in je kast hebt gepropt. Zorg er daarom voor dat je een georganiseerde kledingkast hebt. Heb je een plek waar je kleding op kan hangen? Geef je favoriete items dan daar een plekje. Je krijgt ook meer overzicht als je alles netjes opvouwt. Zo zie je meteen wat je pakken kan.

Tip 4: maak outfit foto’s
Maak op een vrije middag allemaal leuke setjes en zet deze op de foto. Print ze uit en hang ze in je kledingkast. Heb je geen idee wat je ‘s ochtends aan moet doen? Check dan je foto’s in je kast en je hebt direct genoeg inspiratie. Vraag ook je vriendinnen om leuke setjes te maken. Zij kijken natuurlijk heel anders naar jouw kleding en bedenken vast hele andere outfits.

Tip 5: maak een Pinterest-board met outfitinspiratie
Op Pinterest vind je genoeg outfitinspiratie. Heb je bijvoorbeeld een midi skirt in je kast hangen, maar geen idee hoe je dit moet combineren? Zoek dan naar ‘midi skirt outfit’ en je vindt genoeg leuke looks. Maak een Pinterest-board met al je favoriete outfits en je hebt ‘s ochtends vroeg nooit meer outfitstress. Check ons eigen fashion Pinterest-board hier.

Tip 6: ga voor een onepiece
Heb je nog steeds 0 inspiratie voor een leuke outfit? Ga dan voor een onepiece. Je hoeft dan niet meer na te denken over leuke combinaties en je bent gewoon in een keer klaar. Ideaal! Trek bijvoorbeeld een vrolijk jurkje uit de kast of ga voor een jumpsuit. Stoere laarsjes eronder en je kan meteen de deur uit. 

Tip 7: zorg dat je wasmand leeg is
Hoe vervelend is het als je ‘s ochtends erachter komt dat je favoriete shirtje nog in de wasmand ligt? Precies, heel vervelend! Je had net een leuke outfit bedacht, maar tja zonder dat shirtje is het niet mogelijk… Zorg er daarom voor dat je goed je was bijhoudt. 

Beeld: iStock