Food

Deze makkelijke en snelle Nutella muffin met maar 3 ingrediënten is het enige wat je nog eten wil

Als er iets verslavend is, dan is het wel Nutella. Op pannenkoeken, op een bammetje, met koek of door je ijs, óf gewoon met een grote lepel hoppá uit de pot. Nutella is altijd en op ieder moment van de dag welkom. Daarom gaan wij alle chocoladeliefhebber met dit nieuws nog vrolijker maken, want wij hebben het recept voor tien snelle én makkelijke Nutella muffins met maar drie ingrediënten. Je hoeft helemaal geen keukenprinses te zijn om te genieten van deze overheerlijke Nutella muffins en dat is wat we graag horen. 

Wij likken onze vingers al af bij het idee en wij kunnen niet wachten om de muffins te proeven. Oké, we gaan aan de slag. Dit zijn de ingrediënten van de Nutella muffins:

♥ 300 gram Nutella
♥ 100 gram zelfrijzend bakmeel
♥ 2 eieren
♥ Optioneel, maar wel héél lekker: hazelnoten
Een korte lijst ingrediënten, daar houden we van. Nu snel door naar het echt werk. Dit is de bereiding van de Nutella muffins:

Verwarm als eerst de oven voor op 180 graden. Doe als volgt de Nutella in een kom en meng de eieren door de Nutella. Voeg het bakmeel toe en roer totdat het een egaal bruin beslag is. Indien je de hazelnoten door je muffins heen wil snijd je de hazelnoten in grove stukken en voeg je ze toe aan het beslag. Wanneer je dit niet wil laat je de hazelnoten weg of doe je ze achteraf op de muffins als topping. Wanneer het beslag egaal is schenk je het beslag in de muffinvormpjes tot ongeveer ¾ van de vormpjes. Als je het lekker vindt garneer je de muffins met (nog meer) hazelnoten. Bak de muffins voor 20 minuten in de oven en voilà.

Geniet van je overheerlijke Nutella muffins die smeuïg zijn van binnen, maar toch een bite hebben door de hazelnoten. En dat alles doe je in een dertig minuten. Eet smakelijk en niet alle tien in één keer opeten 😉

via GIPHY

Bron: leukerecepten.nl | Beeld: iStock

Must reads 👀