Lifestyle

Met deze tips krijg je meer vertrouwen in je relatie

Zijn jij en je lover heel erg jaloers aangelegd en vertrouwen jullie elkaar soms niet voor de volle 100%? Hij wil het liefst de hele dag weten wat jij doet en waar jij bent en jij checkt regelmatig zijn berichten op zijn telefoon. Vertrouwen is één van de allerbelangrijkste dingen in een relatie. Dus weg met die jaloezie en probeer elkaar meer te vertrouwen. Dat is natuurlijk makkelijk gezegd, dus daarom delen we hieronder 3 tips om mer vertrouwen te krijgen in je relatie. 

Heeft je lover iets stoms gedaan en vind je het nog steeds lastig om hem te vertrouwen? Er zijn genoeg dingen die jij (samen met je lover) kan doen om hem meer te vertrouwen. Wij delen hieronder een aantal handige tips! Blijf je het lastig vinden om hem te vertrouwen, dan is het misschien goed om te bedenken of jullie wel echt bij elkaar horen. 

Tip 1 vertrouwen relatie: praat erover
Het is misschien lastig om toe te geven dat je heel erg jaloers bent, maar praat erover met je lover. Laat weten dat je het lastig vindt om hem te vertrouwen en hoe dit komt. Geef het bijvoorbeeld aan als je het niet fijn vindt als hij het hele weekend op stap gaat met zijn vrienden en geen tijd voor jou heeft. Op die manier weet hij ook waar hij aan toe is en kan hij beter rekening met jou houden. Wordt hij boos als je erover begint? Dan is er misschien toch meer aan de hand dan je denkt… 

Tip 2 vertrouwen relatie: vertrouw in jezelf
Het belangrijkste is om in jezelf te vertrouwen. Maak bijvoorbeeld een lijstje met al jouw positieve eigenschappen en kijk daar af en toe naar terug. Als jij namelijk gelukkig bent en in jezelf vertrouwt, dan is het vaak ook makkelijker om anderen te vertrouwen. Doe de dingen waar jij heel veel om geeft en zet jezelf altijd op nummer 1! 

Tip 3 vertrouwen relatie: loslaten
Het is echt niet makkelijk, maar probeer dingen los te laten. Heeft hij in het verleden iets gedaan wat je niet leuk vindt en haal je dat er nog regelmatig bij als jullie ruzie hebben? Probeer het echt los te laten en praat er met je vriendinnen over. Lukt het nog steeds niet om los te laten? Bedenk dan of hij wel echt the one is voor je. 

Beeld: iStock