Health

Dit is de reden waarom je soms pijn hebt tijdens de seks

Terwijl jij en je lover lekker bezig zijn in bed, merk je dat je ineens heel veel pijn hebt tijdens de seks. Niet fijn, want daardoor heb je soms minder zin in een volgende keer. Je bent niet de enige, want veel vrouwen hebben weleens last van pijn tijdens een vrijpartij. Er zijn verschillende oorzaken voor de pijn, dus mocht je er last van hebben is het goed om eerst uit te zoeken waar het vandaan komt. We leggen het hieronder allemaal voor je uit en delen ook tips hoe de pijn verdwijnt. 

Heb je pijn tijdens de seks, dan kan dat verschillende oorzaken hebben. Zo kunnen er lichamelijke oorzaken zijn, maar zijn psychische klachten soms ook de reden van pijn tijdens de seks. Hieronder leggen we alle oorzaken uit en wat je kan doen als je pijn hebt tijdens de seks. 

Lichamelijke oorzaken pijn tijdens de seks
Er zijn verschillende lichamelijke oorzaken voor pijn tijdens de seks, maar de meest voorkomende is toch wel vaginale droogheid. Doordat het zo droog is down under ontstaat er een branderige pijn als je seks hebt en kan je zelfs kleine wondjes krijgen. Niet bepaald prettig als je lekker bezig bent met je lover. Nog een lichamelijke oorzaak kan zijn dat hij te diep naar binnen gaat en je baarmoederhals raakt. Probeer dan eens een ander standje of zeg tegen hem dat hij minder ver naar binnen moet. Een schimmelinfectie zorgt ook voor pijn tijdens de seks.

Psychische oorzaken pijn tijdens de seks
Sommige meiden vinden het heel spannend om seks te hebben. Misschien was het voor jou de eerste keer en was je niet ontspannen of misschien heb je een hele nare ervaring gehad. Door de angst die je hebt raak je minder snel opgewonden, is het beneden niet vochtig genoeg en dat kan pijnlijke gevolgen hebben. Ook kan het zijn dat de spieren rondom je vajayjay heel erg verkrampen en seks zelfs niet mogelijk is. Je noemt dit ook wel vaginisme en vaak zijn psychische klachten hiervan de oorzaak. 

Tips pijn tijdens de seks: 

♥ Begin niet te snel met de seks. Zorg er eerst voor dat je goed opgewonden bent. Jongens zijn vaak sneller opgewonden, maar laat hem er ook voor zorgen dat jij dat ook bent. Daardoor is het down under vochtig genoeg en hebben jullie allebei fun in bed!

♥ Heb je een wondje daar beneden of heb je een schimmelinfectie? Wacht dan met seks tot het genezen is. Door seks te hebben maak je de wondjes alleen maar open of krijg je nog meer last van de schimmelinfectie. 

♥ Verkrampen je spieren rondom je vagina altijd direct of heb je iets heftigs meegemaakt. Praat er dan over met een psycholoog. Er bestaan ook seksuologen die je kunnen helpen als je altijd pijn hebt tijdens de seks. 

♥ Heb je vaak last van een droge vajayjay? Gebruik dan bijvoorbeeld glijmiddel en zorg ook goed voor je vagina. In dit artikel geven we meer tips voor een verzorgde én gezonde vagina. 

Bron: Sense.info, avogel.nl | Beeld: iStock

Must reads 👀