Lifestyle

11 herkenbare momenten wanneer de gymles je grootste nachtmerrie was

Sommigen waren er gek op en anderen werden altijd als laatste gekozen bij iedere activiteit #autsj. De gymles op de basisschool en middelbare school was een les die we allemaal nooit vergeten. Van jeugdtrauma’s tot de leukste lessen van de dag. De gymles had het allemaal. Om al deze jeugdherinneringen weer een beetje op te halen heeft Girlscene voor jou de elf meest herkenbare momenten tijdens de gymles die je direct opnieuw herleeft.

#1. Tijdens teamspellen voelde jij je wel veilig. Zolang het leek alsof je meedeed kon er niks fout gaan en haalde je wel een voldoende. 

#2. Ondanks dat je niet verkeerd in de groep lag gierden de zenuwen door je lijf wanneer er teams gekozen werden. Als een van de laatste gekozen worden creëerde toch een deukje je in je ego.

#3. Wanneer je écht niet goed was in een sport dan had jij de meest creatieve smoesjes. Je was bijvoorbeeld ineens ongesteld (voor de derde week op rij).

via GIPHY

#4. De piepjestest was iedereens grootste nachtmerrie, maar helaas kon je onder deze opdracht echt niet uitkomen. Dan zorgden de docenten wel voor een inhaalles. Al moest het aan het eind van het jaar. Niemand ontkwam aan de helse piepjestest.

#5. Als de turntoestellen tevoorschijn kwamen kreeg je het direct Spaans benauwd. Over de ezel springen, op de evenwichtsbalk staan of een handstand over de matten. Jij struikelde al over je eigen voeten. Je leven riskeren met deze gevaarlijke oefeningen? No way.

#6. Het enige leuke spel tijdens de gymles was apenkooien. Dan kon je met je vriendinnen chillen in het klimtoestel of hangen in de touwen en kletsen. Zo nu en dan een sprintje trekken om te vluchten, dat kon jij dan wel.

via GIPHY

#7. Jij kreeg het altijd voor elkaar om over alles te struikelen en overal tegenaan te lopen. De zwaartekracht en jij gingen niet door één deur en jij kwam altijd thuis onder de blauwe plekken.

#8. Er was altijd een veel te fanatieke leerling en die wist altijd precies welke leerlingen hij/zij pakken moest. Ja, jou dus. Tijdens trefbal. Au.

#9. Vooral wanneer je als jonge vrouw op de middelbare school zit is je lichaam in volle groei. Van borsten tot haar op plekken waar het nooit eerder zat. En dan hebben we het nog niet eens gehad over ongesteld zijn. Daar sta je dan in de kleedkamer met okselhaartjes en een veel te groot maandverbandje in je ondergoed. 

via GIPHY

#10. Die zomerdagen dat de regen met bakken uit de hemel viel en jullie verplicht buiten moest gymmen, omdat het zomer was. Achteraf leek het alsof je met kleding het zwembad in was gedoken.

#11. O ja, er was nog wel een leuke les tijdens gymles, namelijk: dansles! Dit was de les waar de meiden hun skills konden laten zien en de jongens vonden het verschrikkelijk. Dit tweede was nog wel het mooiste van de hele les.
Bron: buzzfeed.com, entoen.tv | Beeld iStock