Travel

Tips: een goedkoop treinkaartje scoren doe je zo

Een van de pluspunten van het leven als arme student is dat de studenten gezegend zijn met het ov-week of weekend abonnement. Hierdoor hebben ze de mogelijkheid om op deze dagen volledig gratis door heel ons kikkerlandje te reizen. Mensen die geen geluk hebben dit abonnement op zak te hebben weten maar al te goed dat een treinkaartje een rib uit je lijf kost. Hierdoor is het direct stukken minder aantrekkelijk om een andere stad te bezoeken terwijl dit juist zo leuk is. Toch zijn er tips en tricks voor een goedkoop treinkaartje scoren en dat doe je zo. 

Een goedkoop treinkaartje scoren doe je met deze tips

1. Trommel je vriendinnen op voor een goedkoop treinkaartje
Zoek vier tot zeven vriendinnen bij elkaar en plan maar vast jullie volgende trip. Met een NS Groepsticket komen jullie uiteindelijk voordeliger uit. Dit ticket is alleen geldig buiten de spits en in het weekend, maar anders moesten jullie toch héél vroeg jullie bed uit. Een NS Groepsticket werkt zo: met hoe meer mensen je reist, des te goedkoper is het ticket. Je betaalt voor vier personen €32 en voor iedere extra reiziger betaal je €1,50. Stel: je reist met z’n zevenen van Den Helder naar Maastricht, dan betaal je nu maar zo een €5,20 per persoon. Zonder het groepsticket betaal je €26,50! Dan is zo een groepsticket een mooie oplossing. 

via GIPHY

2. Een goedkoop treinkaartje scoren in combinatie met een uitje
Een goedkoop treinkaartje scoor je onder andere door de Spoordeelwinkel in de gaten te houden. De Spoordeelwinkel biedt zo nu en dan goedkope treinkaartjes aan in combinatie met een dagje weg of zelfs een weekend weg. Je hebt dan een goedkoop treinkaartje en een entreebewijs voor een attractiepark of museum met meestal een hapje en drankje, hoe lekker is dat? Deze tickets kosten vaak tussen de €19 en de €30. Een entreebewijs voor een attractiepark is vaak al boven de €30, dus dat scheelt sowieso een hoop geld. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de prijzen van een hapje en drankje op deze bestemmingen.

via GIPHY

3. Een goedkoop treinkaartje scoren bij je favoriete drogist
Als jij een doorgewinterde folderdoorspitter bent dan heb je de acties vast wel eens voorbij zien komen. Diverse drogisten en supermarkten bieden zo nu en dan een treinretour aan waarmee je door het hele land toert. Je reist dan voor ongeveer €15 euro van A naar B. De winkels die vaker deze actie hebben zijn:
– Kruidvat
– Albert Heijn
– HEMA
– Etos
– Blokker 

Ook de NS Spoordeelwinkel biedt wel eens acties voor een goedkoop treinkaartje aan. Goed in de gaten houden dus. Girlscene post ook wekelijks de beste aanbiedingen van de week. Zeker een aanrader om in de gaten te houden voor pareltjes zoals dit.
Bron: youcanbuyhappines.nl | Beeld: iStock