Lifestyle

Met deze 8 tips behoud je de hele zomer het ultieme vakantiegevoel

Je kijkt al maanden uit naar je vakantie en bent al vanaf dag 1 aan het aftellen, maar voordat je het weet zit je al weer met je bakkie koffie op werk. Vakantie gaat áltijd veel te snel voorbij. Helaas hebben we geen middeltje om je leven één grote vakantie te doen lijken, maar hebben we wel tips om dat heerlijke vakantiegevoel nog even langer vast te houden. Want zeg nou zelf, wie zit nou niet liever met z’n hoofd op de Bahama’s?

Liggend op het strand, cocktail in je hand, een boek op schoot en een zonnebril in je haar. Deze dagen zou je elke dag wel willen. Maar zo snel als we weer thuis zijn, vallen we weer terug in ons ‘normale leven’. Wij geven je daarom tips om in de vakantiemodus te blijven.

#1. Leef zonder tijdsklok
Trek je niets aan van de dagen van de week. Want dat doe je toch ook niet op vakantie? Op vakantie ga je later eten, langer tafelen en sta je later op. Maar waarom val je in Nederland weer helemaal terug in je normale roods?  Trek daarom die fles champagne open op maandag, ga naar de bioscoop op woensdagmiddag of bestel sushi als lunch op donderdag. Zo wordt een duffe donderdag ineens speciaal, net als op vakantie.

#2. Neem een vakantiegewoonte over
Het doel van de vakantie is meestal uitrusten. Op vakantie doen we ook meer dingen waarvan we ontspannen, zoals een boek lezen of een avondwandeling maken. Neem daarom één of meerdere vakantiegewoontes mee naar huis om het ontspannen vakantiegevoel mee naar Nederland te nemen. Doe bijvoorbeeld yogaoefeningen of koop een thriller om thuis ook lekker je ontspanningsmomenten te hebben.

#3. Geef geld uit aan herinneringen, niet aan spullen
Herinneringen zijn toch veel meer waard dan dure spullen? Dus ga niet shoppen, maar besteed je budget aan mooie herinneringen. Boek leuke workshops, ga uiteten op mooie plekken, ontmoet nieuwe mensen. Op vakantie doe je dit ook, dus waarom niet in ons kikkerlandje? 

#4. Maak een vakantie playlist
Zet je favoriete vakantienummers in een speciale playlist in Spotify. Die kan je luisteren op weg naar je werk en zo zit je binnen no-time weer met je hoofd op het Spaanse strand. 

via GIPHY

#5. Doe niet alles tegelijk
Doe niet alles tegelijk, want dat deed je op vakantie ook niet. Schrijf in de ochtend wat je op die dag écht moet doen in plaats van een ellendig lange to do lijst. Zo heb je minder stress en dus meer ruimte voor het vakantiegevoel.

#6. Ga naar buiten
Voordat we het weten zitten we weer elke dag binnen. Terwijl de natuur en de buitenlucht je juist frisse energie geeft. Ga daarom lekker naar buiten en maak een (avond)wandeling. Zo verbrand je ook nog eens calorieën én slaap je lekkerder. 

#7. Kook buitenlandse gerechten
Smaak helpt je ook om het ultieme vakantiegevoel te behouden. Ga daarom naar de supermarkt en haal alle boodschappen in huis voor typische Griekse gerechten. Je hebt vast lokale lekkernijen gegeten die je graag nog een keer wilt proeven. Of houdt een gezellig Franse wijnproeverij-avondje. 

#8. Leer een vreemde taal
Leer bijvoorbeeld de taal van jouw laatste vakantie. Wedden dat je alweer helemaal met je hoofd in Frankrijk bent? En hoe leuk is het als je je volgende vakantie dan kan gaan oefenen met de locals.

via GIPHY

Bron: reisroutes.nl, vakantiediscounter.nl | Beeld: iStock