Fashion

Eindelijk de oplossing: zo krijg je je witte sneakers weer stralend wit

Witte sneakers zijn weer helemaal hot. Ze staan leuk bij elke outfit, voor naar werk, school of naar een feestje. Maar er is wel één nadeel: ze worden heel snel vies. Zo mooi als toen ze net uit de doos kwamen, zo zijn je witte sneakers nooit meer. Maar daarvoor hebben wij 7 lifehacks voor je verzameld zodat jouw witte sneakers er weer als nieuw uitzien. 

Om ze net zo hard te laten shinen als in de schoenendoos moet je deze 7 tips opvolgen:

#1. Goede voorbereiding is het halve werk
Wat er niet aankomt, hoeft er ook niet af. Spray daarom je nieuwe witte sneakers in met een water- en vuilafstotende spray. Zo ontstaat een beschermende laag, waar vuil en vocht niet doorheen kan komen. Herhaal dit regelmatig om ze zo lang mogelijk mooi te houden. En door de beschermende laag poets je ook nog eens de viezigheid makkelijk af. 

#2. Handel snel
Vlek op je witte sneaker? Verwijder de vlek dan meteen. Hoe sneller je handelt, hoe makkelijker de vlek eraf zal gaan. Verwijder je vlek met vochtige doekjes, die zijn perfect voor het reinigen van je schoenen. Geen doekjes bij de hand? Dep dan een oude doek in witte azijn, witte azijn is ook een goede vlekverwijderaar. 

#3. Bewaar je sneakers niet in de zon
Je hebt vast wel eens meegemaakt dat je witte zolen na een tijdje opeens gelig kleuren. Wie is de boosdoener? De zon. Witte zolen en zonlicht zijn een horror story: het zonlicht laat de zolen verkleuren en van wit gaan de zolen langzaam naar verschillende tinten geel. Bewaar je witte sneakers daarom ook niet voor het raam of op een plek waar zonlicht kan komen, maar bewaar ze veilig in je kast of in een doos.

#4. Tandenborstel
Kan je sommige vlekken niet schoon krijgen met een vochtig doekje? Gebruik dan een oude tandenborstel om bij moeilijke plekken te komen. Zoals bijvoorbeeld onder je veters. Doe wat water en zeep op de tandenborstel en voilà je schoenen zijn weer stralend wit.

via GIPHY

#5. Shampoo
Dan sta je lekker op je witte dad sneakers op een feestje, komt de hapjes schaal rond. Net als je een hap wilt nemen, valt een druppel vet op je schoen. Oh no! Nu heb je zo’n lelijke vetvlek op je witte sneaker. Maar daarvoor is de redder in nood: shampoo. Kies voor een milde shampoo en wrijf dit samen met warm water op de vetvlek. Spoel de shampoo vervolgens uit de schoen met warm water en klaar is kees.

#6. Vaseline
Heb je witte leren sneakers? Gebruik dan vaseline om ze weer schoon te krijgen. Dat heb je vast nog wel ergens in een kastje staan. Smeer een beetje vaseline op de vlek, laat een paar uurtjes intrekken en voilà, je kunt de vlek(ken) er zo afvegen.

#7. Vervang je veters
Je sneakers zien een stuk stralender uit als er weer witte schone veters inzitten. Veters worden door het slepen over de grond veel sneller vies dan de schoen zelf. Je kan de veters in de was gooien of in een laten weken in een badje van warm water en zeep. Als je niet alleen je veters wil wassen, kan je natuurlijk ook je hele sneaker in de was gooien. Natuurlijk kun je niet elke sneaker wassen, let erop dat je hem kunt wassen de sneaker op handwas wast.