News

Jacky (28) leefde op maaltijdshakes en het ging helemaal mis

De zomer staat weer voor de deur en dat is voor veel meiden het moment om meer te gaan sporten en gezonder te eten. Om extra snel die kilo’s kwijt te raken gaan sommige meiden zelfs diëten, door koolhydraten te skippen of maaltijdshakes te drinken. Ook Jacky dronk een tijd maaltijdshakes en viel veel af, maar op een gegeven moment ging het verkeerd.

Model Jacky (28) viel ongeveer tien jaar geleden in een korte tijd veel af door het drinken van maaltijdshakes. Ze leefde maar liefst negen (!) maanden alleen op shakes en viel hiermee 47 kilo af. Wow! Klinkt als een wondermiddel, niet? Toch raden we je aan om niet te beginnen aan maaltijdshakes, want uiteindelijk ging het bij Jacky mis.

In de tijd dat Jacky maaltijdshakes dronk viel ze lekker veel af, totdat ze problemen kreeg met haar stofwisseling. Op een gegeven moment viel zelfs haar haar uit en dat was voor haar de druppel om te stoppen met de shakes. “Ik kreeg niet genoeg voedingstoffen binnen. Mijn consulente zei dat het erbij hoorde, ik ging erin mee, ik was naïef. Maar ik was ook nog maar 18 of 19. Nu ben ik 28 en ik zou het iedereen ontraden.” Nu, een flinke tijd later, kan Jacky nog steeds ‘lijnen’, maar valt geen gram af. Ze komt niet meer terug op haar oude gewicht en bij Weight Watchers konden ze zelfs niks meer voor haar betekeken.

Jacky is niet de enige die nadelige gevolgen heeft van maaltijdshakes. Ook uit eerder onderzoek blijkt dat de maaltijdshakes juist kunnen leiden tot gewichtstoename, depressie en kortere levens.

Beeld: iStock | Bron: vrouw.nl, dailymail.co.uk