Health

Zo word jij binnen één maand summer proof

We besluiten elk jaar weer dat we nu écht op tijd beginnen met het werken aan die gewilde ‘bikini body’, maar voor je het weet is je vakantie gestart zonder dat je een voet in de sportschool hebt gezet. Herkenbaar? Gelukkig is het dit jaar nog niet te laat en helpen wij je een handje op weg. Girlscene’s Roos ging de uitdaging aan met als doel: in een maand summer proof worden. Lees snel verder hoe ze dit geflikt heeft en hoe jij ook binnen een maand bikini body krijgt.

Sporten, eten en mindset
Joehoe, Girlscene’s Roos stond weer voor een nieuwe challenge. Afgelopen maand stond voor haar in het teken van summer proof worden, oftewel bikini ready. Uithongeren en crashdiëten waren voor haar absoluut geen optie (en raden wij dan ook zeker niet aan!). Ze vond het daarom belangrijk om een bikini body te creëren door (veel) te sporten, de juiste producten te eten en daarnaast ook nog een leuk leven te leiden en dat allemaal in een maand. Of het gelukt is en hoe het haar afging? Dat lees je hieronder.

Als je Girlscene op Instagram volgt heb je waarschijnlijk al gezien dat wij met de hele redactie een lesje Holy Box hebben gevolgd. Hartstikke leuk om dit een keer als healthy bedrijfsuitje te regelen, of gewoon even lekker als lunch break. Wij konden er in ieder geval de hele dag vol energie weer tegenaan (met de dag erna heel wat spierpijn ;-)).

saints and stars amsterdam

Note: iedereen heeft natuurlijk een ander figuur en een ander beeld bij een bikini body. Daarom draait het er bij dit artikel om hoe jij op een gezonde en verantwoorde manier binnen een maand wat strakker in je vel kunt zitten en op deze manier misschien zelfs wat zelfverzekerder de zomer start.

Saints & Stars
Allereerst was het belangrijk om een sportschool te vinden, want ik was verre van een fitgirl en moest dus (zoals veel van jullie) bij nul beginnen. Ik kwam in contact met Saints & Stars. Ze noemen zichzelf een ‘next leven gym’ waar je terecht kunt voor personal training en verschillende HIIT groepslessen (Holy Workouts). Bij deze hoge intensiteit interval trainingen verbrand je maar liefst duizend calorieën per les. Gezien ik maar een maand de tijd had, klonk dit natuurlijk als muziek in mijn oren. 

Personal training
Bij de personal training kijk je eerst samen met jouw trainer naar je doelen. Vervolgens doen ze een meting en wordt er samen met jou een plan opgesteld om je doelen te behalen. Naast de training krijg je ook advies op het gebied van voeding, want wat jij dagelijks naar binnen schuift is dus minstens zo belangrijk.

View post on Instagram
 

De Holy Workouts

HIIT: Holy Box
De Holy Box class bestaat eigenlijk uit twee verschillende onderdelen: boksen tegen een bokszak (gevuld met water) en oefeningen met gewichten. Je hoeft geen ervaring te hebben met boksen, na één lesje heb je de verschillende punches onder de knie. Door de wisseling van cardio en kracht zorgt dit lesje voor een mega calorie burn!

De workout bestaat uit zes minuten boksen en je gaat daarna gelijk door met zes minuten krachttraining en dat 50 minuten lang. Jep, zonder pauze. Gelukkig word je tijdens het trainen afgeleid door de toffe gekleurde lampen en vergeet je de tijd door de lekkere beats (echt!).

View post on Instagram
 

HIIT: Holy Shred
De tweede class die Saints & Stars aanbiedt is Holy Shred. Als je het mij vraagt de meest intensieve van de twee, alhoewel je het natuurlijk zo pittig voor jezelf kunt maken als je zelf wil. Bij Holy Shred wissel je elke zes minuten de loopband af met oefeningen met gewichten. Van sprinten en high incline op de loopband (de loopband in een ‘hoge helling’ veranderen) tot push-ups tot squats met gewichten bij je work station. De eerste les vroeg ik mijzelf af waar ik in hemelsnaam aan begonnen was. Gelukkig kan ik je vertellen dat deze les naarmate je vaker gaat steeds leuker wordt. Echt, dat beloof ik. Inmiddels is dit zelfs mijn favoriete les. Ook bij deze les staan de fijnste deuntjes voor je klaar en verandert de ruimte van kleur in de tijd dat jij je in het zweet werkt en voor je het weet sta jij alweer onder de heerlijke regendouche in de kleedkamer om af te koelen ;-). Go go go, dus!

View post on Instagram
 

Good to know: Vrijdagavond betekent club night. Elke eerste vrijdag van de maand staan er dj’s klaar om muziek te draaien tijdens je workout. Om je weekend feestelijk te beginnen staat er na je workout een glas champagne voor je klaar en krijg je gratis toegang tot de Chin Chin Club die avond. Woohooo!

Week 1 & 2: vaarwel McDonald’s, pizza en pasta…
Goed, de afspraak stond en begin april moest ik er dan toch echt aan geloven. Ik moest een week lang een eetdagboek bijhouden en sprak vervolgens af met mijn personal trainer: Chiel. Ik vertelde dat ik binnen een maand naar een bikini body wilde werken, maar het wel ‘leuk’ wilde houden. Hij stelde voor om vier keer per week te gaan sporten, waarvan twee keer personal training en twee de keer ‘holy workouts’. Daarnaast zou mijn eten de komende twee weken bestaan uit proteïne, groente en vetten en moest ik de geliefde koolhydraten links laten liggen om het lichaam te ‘resetten’.

Ehhh, wacht even. Ik zei leuk ;-)!? Van niet sporten, naar vier keer in de week sporten en van McDonald’s lover naar fitgirl. Dit was voor mij wel een grote stap. Maar hey, ik wilde die bikini body toch? Ik viel gelijk met mijn neus in de boter met een etentje met collega’s, een cocktailparty op kantoor en een feest met een open bar (lees: koolhydraten!). Gelukkig heb ik met mijn trainer afgesproken dat ik af en toe best een wijntje mag drinken alleen probeer daarnaast wel gezond te blijven. In het begin staarde ik mij blind op alle verpakkingen, maar ik werd er steeds handiger in.

Resultaat:
Na twee weken was het zover. Het eerste ‘meet-moment’. Niet alleen werd er gekeken naar de kilo’s op de weegschaal, in tegendeel zelfs. Er werd een uitgebreide meting gedaan, net zoals de eerste keer, waarbij onder andere wordt gekeken naar het vetpercentage en de spiermassa.

Hoera! In de afgelopen twee weken was ik maar liefst 2,5 kilo vet kwijtgeraakt. Hallelujah! Daarnaast heb ik in deze korte tijd een kilo aan spieren erbij gekregen. Dit voelde goed! Maar ik was er natuurlijk nog niet…

eten sporten

Week 3 en 4 & 5: 
Twee weken zijn voorbij en stiekem was ik best blij, want dit betekende dat ik weer koolhydraten mocht eten. Yay! Ik zag mezelf alweer genieten van pasta, rijst en fruit, maar dat was toch niet helemaal de bedoeling. Welkom in de wereld van koolhydraten scheiden. Wanneer je koolhydraten combineert met andere voedingsstoffen worden deze afgebroken en blijven daardoor te lang in de maag. Kortom: koolhydraten scheiden helpt bij een goede spijsvertering. Dat houdt dus in: geen frietje met mayo, pasta met saus en broodje met burger. Uh oh, en dat met Pasen én een etentje bij een pizzeria in het vooruitzicht…

Gelukkig werd ik steeds handiger in koolhydraatarm eten. Ik merkte dat het lastiger werd als ik samen met vrienden ging eten en daar kwamen de koolhydraten dan ook af en toe wel weer voorbij in mijn eetpatroon. Denk hierbij aan de paaseitjes tijdens Pasen, een frietje op Koningsdag en natuurlijk de nodige alcohol deze dagen… De kater hakte er flink in en ik merkte dat ik minder energie had. Mijn trainer vertelde dat alcohol een aanslag op je lichaam is en dat ook de koolhydraten kunnen zorgen voor een lager energielevel. Ik had niet verwacht dat een dagje flink cheaten zoveel invloed had op mijn lichaam. Ik vreesde nu toch wel een beetje voor mijn tweede (en laatste) meet-moment toen het einde van de maand naderde…

Het eindresultaat lees je hieronder.

eten sporten

Eindresultaat
Natuurlijk draaide het allemaal om het eindresultaat. Lukt het om in een maand summer proof te worden? Aan het einde van de maand stond ik weer op de weegschaal en was het tijd voor de eindmeting, waarop we ons vooral focussen op het vetpercentage. Hoera! Ik verloor in deze maand maar liefst 3,5% vet. Dit is maar liefst 2,5 kilo aan vet. Wow! De vetvrije massa (het deel van het lichaam dat uit spierweefsel, botten en vocht bestaat) en spiermassa zijn beide gestegen met 0,6 kilo.

Kijk, dat zijn nog eens fijne cijfers. Of die bikini body er is? Dat is natuurlijk voor iedere persoon anders, maar wat mij betreft heeft iedereen een bikini body. Ik merkte persoonlijk na deze maand dat ik lekkerder in mijn vel zat, meer energie had en mij zekerder voelde over mijn lichaam. Deze methode heeft voor mij dan ook zeker gewerkt en wil het sporten dan ook zeker blijven volhouden. Ik ben erachter gekomen dat je (hoe druk je leven ook is) altijd wel tijd hebt om even te sporten, dus dit is vanaf nu geen excuus meer ;-).

Uiteraard reageert elk lichaam anders op bepaalde diëten en sporten, maar als je net voor de zomer wat ‘strakker in je vel’ wilt zitten raad ik je zeker aan om eens een kijkje te nemen bij Saints & Stars. Zij kunnen namelijk een persoonlijk plan voor je opstellen om zo samen met jou een doel te bereiken.

Woon je niet in de buurt van Amsterdam? Dan is het ook hartstikke leuk om eens met je vriendinnen een eenmalige workout te volgens bij S&S. Je hoeft namelijk geen abonnement af te sluiten, maar betaalt gewoon per les. Sluit jullie workout af met een heerlijk sapje aan de smoothiebar en maak er een leuk dagje Amsterdam van.

View post on Instagram
 

Saints & Stars vind je op de Tweede Constantijn Huygensstraat 41 in Amsterdam.

Must reads 👀