Lifestyle

7x waarom vriendinnen die verpleegkundige zijn de allerbeste zijn

Ze zijn zorgzaam, sociaal, hebben het beste met je voor én ze weten precies wat jij moet doen als jij onverklaarbare pijntjes hebt. We hebben het natuurlijk over verpleegkundigen. En jij hebt de mazzel dat jij een verpleegkundige in je vriendinnengroep hebt. Wat moet je toch zonder haar? Stuur dit artikel maar snel door, want hierin staat zeven keer waarom een verpleegkundige vriendin de allerbeste vriendin is.

1. Ze heeft engelengeduld
Door haar werk als verpleegkundige weet ze zich altijd te gedragen in rustige en stressvolle situaties. Ben jij helemaal in paniek vanwege liefdesverdriet? Dan is zij de perfecte vriendin waarbij jij urenlang je hart lucht. Zonder enige moeite krijgt ze je weer rustig.

2. Ze is super empathisch 
Als er iemand inlevingsvermogen heeft, dan is zij het wel. Ze is enorm zorgzaam en weet precies wanneer je een dikke knuffel of juist een luisterend oor nodig hebt.

via GIPHY

3. Ze is ook wel je levende dagboek
In een dagboek weet je zeker dat je geheimen veilig zijn. Tegenwoordig heb je het veel te druk om al je gedachtes op te schrijven, maar gelukkig is daar je verpleegkundige BFF. Wanneer je haar alles vertelt, weet je honderd procent zeker dat je geheimen veilig zijn. Een verpleegkundige heeft tenslotte te maken met het beroepsgeheim. Handig!

4. Je vriendin is zo lekker nuchter
Als iemand het snel door heeft wanneer mensen lijden aan aanstelleritis, dan is het een verpleegkundige wel. Je vriendin weet binnen enkele seconden heftige situaties te verlichten en geeft je zo nu en dan een goede reality check. Dat je die ene date hebt verpest, betekent niet het einde van de wereld. Zij herinnert je eraan dat er genoeg vissen in de zee zwemmen. Jouw visje vang je nog wel.

5. Ze kan goed tegen een stootje
Door haar werk als verpleegkundige is ze een hoop gewend. Van heftige wonden tot menselijke uitwerpselen. Jouw vriendin is eigenlijk de stoerste van de groep en daardoor is ze altijd in voor wat avontuur.

via GIPHY

6. Je vriendin is jouw persoonlijke dokter
Heb je buikpijn, spontane blauwe plekken of een schram? De eerste die je opbelt is je vriendin. Jij hoeft helemaal niet meer naar de dokter. Je vriendin is daar om een diagnose te stellen.

7. Ze heeft mega veel energie
Als er iemand van doorwerken weet, is het je verplegende vriendin wel. Van dag- tot nachtdienst, ze blijft maar doorgaan. Ondanks haar zware ritme, weet ze het altijd voor elkaar te krijgen om toch vol energie bij je te zijn. Gaan we nog op stap? Gaan we shoppen? Tijd voor een filmavond? Hoe ze het doet, weet je niet. Dat jouw verpleegkundige vriendin de allerbeste vriendin is, dat weet je wel.
Bron: newsmonkey.be, libelle.nl | Beeld: iStock