Food

6 goedkope en makkelijke eenpansgerechten

Heb je vaak haast? Of geen zin om tientallen euro’s aan boodschappen uit te geven? Of ben je eigenlijk gewoon helemaal geen keukenprinses? Wellicht herken je je in al het bovenstaande en is dit artikel dan ook voor jou gemaakt. Girlscene heeft namelijk 6 goedkope én makkelijke recepten voor jou op een rij gezet.

Eenpansgerechten 1: Risotto
Nog geen idee wat je wil gaan eten vandaag? Ga voor risotto. Het is een kwestie van alles in één pan doen en de risotto langzaam laten garen door er elke keer wat bouillon bij te gieten. Maak het af met wat serranoham voor de smaak.

Dit heb je nodig:
♥ risottorijst
♥ bouillonblokje
♥ venkel
♥ doperwten
♥ (Parmezaanse) kaas
♥ seranoham
♥ rucola

Eenpansgerechten 2: Zoete aardappel-pompoensoep
Heb je weinig tijd, maar wil je wel gezond eten? Soep is de oplossing. Gooi je favoriete groenten in een pan (wij kozen voor pompoen en zoete aardappel) met wat kruiden, even laten pruttelen en pureren maar!

Dit heb je nodig:
♥ pompoen
♥ zoete aardappel
♥ bouillonblokje
♥ chilipeper
♥ paprikapoeder
♥ peper en zout

Eenpansgerechten 3: Couscous
Couscous zet je in een handomdraai op tafel. Je hoeft alleen maar kokend water (met bouillonblokje) toe te voegen aan de couscous en het is klaar om te eten. Wij voegden er wat groente aan toe en om het af te maken pijnboompitten, rucola en feta. Yum!

couscous salade

Dit heb je nodig:
♥ couscous
♥ bouillonblokje
♥ aubergine
♥ courgette
♥ paprika
♥ pijnboompitten
♥ granaatappelpitjes
♥ rucola
♥ (eventueel) feta

Eenpansgerechten 4: Groentewok
Zin in veel groente? Dan is deze wokschotel het perfecte recept voor vandaag. Kies groente die je lekker vindt en geschikt zijn om te wokken (als je geen zin hebt in snijwerk, koop dat bijvoorbeeld een zak Aziatische wokgroenten). Voeg er vervolgens wat sojasaus en ketjap naar smaak toe en strooi er op het einde wat sesamzaadjes overheen. Wij hebben alvast wat lekkere groentes voor je op een rij gezet:

Dit heb je nodig:
♥ broccoli
♥ taugé
♥ paprika
♥ kleine maiskolfjes
♥ sugarsnaps
♥ sojasaus
♥ ketjap
♥ sesamzaadjes

Eenpansgerechten 5: Curry
Curry is als je het ons vraagt al-tijd een goed idee. Ook hier geldt dat je zelf de groente uit kunt kiezen, bak ze samen met wat kip of tempeh en voeg vervolgens de curry paste toe. Roer het goed door samen met de kokosmelk en de curry staat binnen een kwartier op tafel. Voor wat extra vulling zijn linzen of kikkererwten zeer geschikt. Voor een echte smaakexplosie voeg je een flinke lepel yoghurt of kwark toe als het op je bord ligt. Geloof ons, je weet niet wat je proeft!

curry

Dit heb je nodig:
♥ taugé
♥ kikkererwten
♥ (vegetarische) kip of tempeh
♥ pompoenstukjes
♥ sperziebonen
♥ paprika
♥ kokosmelk
♥ currypaste
♥ eventueel wat yoghurt of kwark

Eenpansgerechten 6: Courghetti
Courghetti is een gerecht dat niet meer weg te denken is uit ons eetpatroon. Courghetti met pesto, of met de standaard (maar o zo lekkere) ‘bolo(gnese)saus’. Vandaag een nieuwe variant, de saus bij dit recept bestaat namelijk uit pesto en avocado. Is je saus klaar? Voeg het dan bij de courgetteslierten en maak het af met wat pijnboompitjes. Eet smakelijk!
Dit heb je nodig:
♥ courgette
♥ avocado
♥ groene pesto
♥ pijnboompitten

Beeld: iStock

Must reads 👀