News

Als je dit hebt gelezen laat jij make-up nooit meer zitten tijdens het slapen

Je bent heerlijk aan het Netflixen of komt tipsy thuis van een avondje stappen en je ploft in bed. Uh oh, je hebt je make-up er eigenlijk nog niet afgehaald… Maar no way dat jij je warme bedje gaat verlaten om in de koude badkamer je make-up te verwijderen. Dan maar een nachtje met make-up op slapen, dat kan geen kwaad toch? Well, think twice ladies. Want na het lezen van dit artikel laat jij je make-up nooit meer zitten tijdens het slapen.

Je poriën raken verstopt
Reinig jij je gezicht een avondje niet? Dan is de kans aanwezig dat je de volgende ochtend wakker wordt met puistjes. Wanneer jij je make-up er niet afhaalt verstop je namelijk je poriën met de achtergebleven make-up en dode huidcellen. En je weet het, verstopte poriën = puistjes alert!

Je vergroot de kans op rimpels
Als jij aan het slapen bent is je huid druk bezig met ‘zichzelf vernieuwen’. Als jij make-up laat zitten gaat dit een stuk lastiger, omdat je huid minder zuurstof krijgt. Daarnaast het de afbraak van collageen in de huid en zorgt ervoor dat je huid sneller verslapt en je dus rimpels krijgt.

Uitgedroogde lippen
Vergeet ook je lipstick niet weg te poetsen, want zeker na een avondje stappen (lees: uitdroging) is het belangrijk om dit te verwijderen. Anders drogen je lippen uit, dus een beetje lippenbalsem kan geen kwaad.

Ontstoken ogen
Word jij regelmatig wakker met ontstoken ogen? Niet gek, als de mascara van de vorige dag er nog op zit. Grote kans dat er kleine deeltjes in je ogen terecht komen. Haal die make-up er dus af en voorkom hiermee dat je wakker wordt met dikke rode ogen.

Afgebroken wimpers
Naast ontstoken ogen heb je ook nog eens grote kans op wimpers die afbreken als jij vergeet je mascara eraf te halen. En dat is natuurlijk hartstikke zonde van je mooie ogen… Gewoon je make-up er afhalen dus!

De panda-look
Van rode ogen naar panda-ogen, ook daar wordt niemand vrolijk van. Zeker die leuke jongen die je mee naar huis hebt genomen vannacht niet. Bespaar hem de schrik van z’n leven en haal even ‘een doekje over je gezicht’.

Oké, als je dan écht een keer geen zin hebt om je make-up eraf te halen… Nee, dan laat je het er niet op zitten. Dan heb je hopelijk nadat je dit artikel hebt gelezen een zakje make-updoekjes bij je nachtkastje gelegd. Zodat er op de momenten dat je écht geen zin hebt om naar de badkamer te lopen, alsnog je make-up voor deze ene keer er af kunt halen met een make-updoekje.

Beeld: iStock