Travel

Met deze tip laat jij het weekend voor je gevoel langer duren

Maandag tot en met vrijdag kruipen voorbij… Het lijkt alsof het weekend nog eeuwen duurt. Dan is het eindelijk zover, vrijdag 17:00 uur. Hello weekend! Je luidt het weekend in met een cocktail en knippert twee keer met je ogen en say whaaat? Het weekend is alweer voorbij. Is dit voor jou herkenbaar? Lees dan snel verder, want met deze tip laat jij het weekend voor je gevoel langer duren

Voor je het weet is je weekend weer voorbij…
En zit je weer met je neus in de boeken of achter een bureau op kantoor. Waarom lijkt het altijd de week traag voorbij kruipt terwijl het weekend in een split second voorbij is? Je hebt net de vrijdagmiddagborrel ingeluid en voor je het weet is het alweer maandagochtend en gaat de wekker weer. *zucht* Gelukkig is er nu een manier om je weekend voor je gevoel langer te laten duren. Hoe je dat doet? Lees snel mee.

View post on Instagram
 

Routine
Goed, we willen dus graag dat het weekend voor ons gevoel langer duurt. Maar hoe gaan we dat doen? Nou door routine, zegt David Eagleman, neurowetenschaper en schrijver van het boek Het Brein. Zeg nou zelf… Ook jouw doorsnee weekend ziet er over het algemeen redelijk hetzelfde uit… Vrijdag staat de vrijdagmibo op de planning, zaterdag spreek je af met vriendinnen of bezoek je een feestje en zondag bestaat uit schoonmaken, uitbrakken en Netflixen. Hartstikke gezellig natuurlijk, al deze activiteiten. Maar deze ‘standaard activiteiten’ zorgen ervoor dat vrijdag tot en met zondag voor je gevoel voorbij vliegen.

Iets nieuws
Daarom raadt David Eagleman aan om tijdens je weekend iets ‘nieuws’ te doen. Denk hierbij aan een flinke boswandeling, lunchen bij een nieuwe tent of een bezoekje aan de geitenboerderij. Tenminste, als je dat normaal niet in het weekend doet. Iets nieuws hoeft niet gelijk spectaculair te zijn en het betekent ook niet dat je gelijk je hele bucketlist hoeft af te vinken, maar probeer gewoon eens een moment in het weekend in de lassen voor iets nieuws. Wedden dat je weekend voor je gevoel veel langer duurt!?

Beeld: iStock