Lifestyle

7 herkenbare momenten voor 20-jarigen die nog steeds geen rijbewijs hebben

Iedereen om je heen heeft al een rijbewijs of zelfs een eigen auto, terwijl jij nog steeds iedere dag met het openbaar vervoer of op je oude vertrouwde fietsje door de straat crost. En wanneer je buiten een straal van tien kilometer moet, bel je jouw taxi-besties of je favoriete Uber-chauffeurs. Jij hebt zo een gevaar op wielen helemaal niet nodig. Mensen om je heen begrijpen jouw voorkeur helemaal niet en verklaren je wel eens voor gek. Jij, zonder rijbewijs en wagen, vindt het heerlijk en herkent deze zeven momenten sowieso. 

1. Jouw besties hebben meerdere functies
Ze zijn je Dr. Phil, Dr. Love, shopmaatjes, Netflix & Chill babes én ook nog eens je privéchauffeurs. Jouw vriendinnen hebben het hele pakket en daar ben je ze reuze dankbaar voor. Wat moet je zonder privé… uhm, zonder je beste vriendinnen?

2. Stiekem vind je rijden een beetje eng
Al die ongelukken waarover je hoort in het nieuws helpen je daar ook totaal niet bij. Jij voelt je gewoon veilig op je makkelijk bestuurbare fiets. In een auto moet je op véél te veel dingen tegelijk letten. 
1: Op het verkeer.
2: Je moet rijden.
3: Je moet ook nog eens schakelen.
Van het idee dat je óók nog moet schakelen begin je al te zweten. Een nieuw liedje uitzoeken en tegelijkertijd je versnelling verstellen op je fiets is al een hele opgave.

via GIPHY

3. Je bent eigenlijk bang om te falen
Je hoort vaker van die horrorverhalen dat mensen keer op keer, tot niet meer op een hand te tellen, zakken voor hun theorie en rijexamen. Deze paniek en stress wil je jezelf helemaal niet aandoen.

4. Een rijbewijs is véél te duur
Je vraagt je af waarom een rijbewijs duizenden euro’s moet kosten. Wanneer je eindelijk je rijbewijs hebt, is al je geld op en kun je alleen maar dromen over die leuke wagen. Je ov-abonnement is vele malen goedkoper.

5. Jij bent nooit de Bob
Jij mag en kan niet achter het stuur zitten en bent daarom altijd op ieder event van de partij. Je voelt je ergens, heel af en toe, wel schuldig. Een van je vriendinnen moet namelijk altijd haar avond opofferen. Maar heel stiekem vind jij het op deze momenten helemaal niet zo erg dat je geen rijbewijs hebt.

via GIPHY

6. Je wil nog niet afscheid nemen van je favoriete Ubers
Wanneer je vriendinnen een avond geen tijd hebben om je door het land te rijden, regel jij regelmatig een Uber. Je hebt je top drie Uber-chauffers waar je altijd een gezellige babbel meehebt en die je bijna ziet als vrienden. Eigenlijk vind je het veel te gezellig om afscheid van je nieuwe maatjes te nemen. 

7. Mensen vinden het raar dat je nog geen rijbewijs hebt
”Huh, hoe dan?” is ook wel een reactie die je vaak voorbij hoort komen. Iedereen in hun 20’s heeft al een rijbewijs, dus waarom jij niet? Ook vinden anderen het bijna onmenselijk dat jij alles op de fiets of met het openbaar vervoer doet. Je merkt dat degene met een rijbewijs een soort haat hebben gecreëerd tegenover bussen, trams, treinen en fietsers. Jij vindt het gewoon relaxt en daar valt hun mond van open.​
Bron: theodysseyonline.com, flair.be  | Beeld: iStock