Lifestyle

Deze 9 misvattingen had jij in je tienerjaren over mensen in hun 20’s

Weet je nog, dat je een tiener was en mensen in hun 20’s mega volwassen vond. Dat je dacht dat zij hun leven helemaal op een rijtje hadden en het helemaal hadden gemaakt. Móói niet. Nu je zelf in je 20’s bent krab je je wel twee keer achter je oren, want waar ben jij in hemelsnaam mee bezig? Waar is mijn stabiele leven, waar is mijn huis, mijn droomman en droombaan? Huh? Dit en nog meer dingen die jij dacht over een leven als twintiger. 

1. Twintigers leken véél ouder
Voor je gevoel lijk je nog steeds achttien. Je vergelijkt je continu met andere twintigers en als je in de spiegel kijkt lijk het alsof je véél jonger lijkt dan de twintigers in jouw tienerjaren. Je hebt geen idee waar het aan ligt je kledingstijl of is het tijd voor een nieuwe coupe? Zelfs met een kort, pittig kapsel verander jij geen spat.

2. Je dacht je heel volwassen en verantwoordelijk te voelen
Je dacht je in deze levensfase wel stabiel te voelen, doordat je eindelijk die puberfase bent ontgroeid. Het ene moment voel je je zo fit als een hoentje en het andere moment voelt je lichaam als die van een vrouw van 80. Soms ga jij gewoon helemaal los op je favoriete guilty pleasure van K3 en het andere moment lig jij de zaterdagavond om acht uur op de bank onder een dekentje met een kop thee, want je bent zó moe. Oma moet even een dutje doen, hoor.

via GIPHY

3. Je innerlijke chef-kok laat nog op zich wachten
Je hebt jaren mogen smullen van de maaltijden van je ouders en kent de recepten door en door. Helaas gaat het nog steeds vaker mis dan goed bij jou in de keuken. Hoe deden je ouders dat toch? Het is tijd om een kookboek voor dummies aan te schaffen. Of het Disney kookboek? Dan maak je er ook nog een feestje van.

4. Je dacht die droombaan al in je pocket te hebben
Vroeger had je het idee dat iedereen in hun 20’s een fantastische fulltime baan had. Bijbaantjes bestonden in jouw leven nog niet. Jij bent momenteel nog druk aan het studeren om ooit wél die droombaan te scoren. Wees maar niet bang hoor, jouw toekomst is niet je hele leven lang abonnementen aanslepen op straat.

5. Droomhuis? Studentenkamer bedoel je
Toen je een tiener was leek het alsof iedereen al helemaal zelfstandig was. Toch leef jij nog bij je ouders, deel je je woning of woon je in een appartement dat uitkijkt op een vuilnisstort, omdat dat binnen je budget viel. Het enige wat jij over je droomhuis doet is, je raadt het al, dromen. Dromen zijn er om te verwezenlijken!

via GIPHY

6. Geen gillende kinderen, maar gemiauw en geblaf
Ook dacht je al een huis vol kruipende kinderen te hebben. Als je nu aan kinderen denkt krijg je het Spaans benauwd, want je vindt het al lastig om jezelf te verzorgen. De enige die nu om je aandacht vraagt is jouw favoriete viervoeter. Eerst kittens, later kids.

7. Je dacht in je 20’s je prins(ses) op het witte paard te ontmoeten
Misschien heb je jouw droomman of droomvrouw al gevonden, lucky you! Helaas deel je dit geluk niet met alle meiden. In je tienerjaren kwam je er snel achter dat liefde supermoeilijk en ingewikkeld is. Stiekem vind je dit single-leventje wel prettig en besteed je je aandacht liever aan je vrienden, studie en je huisdier. Liefde komt later wel.

8. Mensen in hun 20’s zagen er superfit uit
Toen jij een tiener was straalden de mensen in hun 20’s superveel zelfvertrouwen uit en leken ze ook nog eens supergezond. Je merkt dat jouw lichaam alles behalve meewerkt. Je dacht dat je vast wel sterker en fitter zou zijn, maar ligt regelmatig met pijntjes op de bank. En dan hebben we het nog niet eens over de katers gehad, die met de wilde avond erger lijken te worden. Wil jij een fittere twintiger zijn? Dat doe je zo.

9. Je dacht het allemaal wel te weten
Dit is misschien wel het grootste misverstand. Juist in je 20’s leer je enorm veel. Je leert jezelf kennen, ontdekt de wereld om je heen en leert wat er echt toe doet. Je ervaart deze periode misschien een hoop onzekerheid, maar de tijd in je 20’s is juist een hele mooie tijd waar je jezelf ontwikkelt en lessen voor het leven meeneemt. Omarm ze :-).
Wat je dacht over je 20's
Bron: theodysseyonline.com, forevertwentysomethings.com | Beeld: Unsplash