Lifestyle

Met deze hacks word jij een pro in plannen

Kom jij regelmatig te laat? Sta jij bekend als de persoon die afspraken vergeet en ben jij af en toe even het overzicht kwijt? No worries, wij helpen je. Wij hebben namelijk de beste tips voor je verzameld. Lees mee en check hoe jij als chaoot een echte planner wordt. Lets’s go!

1. Kies hoe je wil plannen
First things first. Kies op welke manier je gaat plannen. Ben jij een persoon die papieren agenda’s vergeet of kwijtraakt? Dan kun jij beter een digitale agenda op je telefoon gebruiken. Onthoud jij beter door iets op te schrijven en vind je een overzicht op papier fijn? Dan is een papieren agenda of een planner iets voor jou.

 structuur junkie 
Mascha planner, €19,99 | Structuur Junkie Planner, €19,99 | 

2. Begin op tijd met plannen
Klinkt erg logisch, maar dit is misschien wel het moeilijkste deel van het plannen; op tijd beginnen. Kies een vast moment in de week (neem bijvoorbeeld zondagavond) om te plannen en plan hier ook de volgende week weer tijd voor in. Neem er goed de tijd voor, zodat je geen afspraken vergeet.

3. Plan voor een hele week
Pak een kop thee, wat lekkers en ga er goed voor zitten. Tijd om te plannen! De voorkeur heeft een week vooruit plannen. Je begint dus bijvoorbeeld zondag en plant tot en met de week erop. Zo heb je een duidelijk weekoverzicht en weet je precies op welke dagen je het druk hebt en waar nog een gaatje vrij is voor een afspraak. 

4. Plak post-its bij belangrijke dingen
Heb je belangrijke afspraken of mag je iets echt niet vergeten? Plan er dan een post-it bij, zodat je elke keer als je de post-it ziet wordt herinnerd aan de belangrijke afspraak.

5. Geef activiteiten een kleur
Heb je een drukke week en ben je het overzicht in je eigen plannen kwijt? Uh oh… Pak de makers erbij en geef je activiteiten een kleur. Markeer werk bijvoorbeeld met roze, sporten met blauw en sociale activiteiten geel. Wedden dat het zo al een stuk overzichtelijker lijkt?

6. Markeer als je iets hebt gedaan
Is je verslag af? Heb je de woordjes voor die toets geleerd? Of zit de meeting achter de rug? Goed bezig, afvinken maar! Probeer om je planning bij te houden en markeer de activiteiten die je hebt voltooid. Daarnaast is het ook nog eens een heerlijk gevoel om iets af te strepen ;-), want dat betekent minder op je to do-list. Yay!

 

Beeld: Unsplash