Lifestyle

Heftig verhaal: ‘Ik werd met spoed opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis’

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen in het leven. Helaas maak je soms ook minder leuke dingen mee. Want vervelende en heftige dingen horen jammer genoeg ook bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer: een meisje die door haar angst voor overgeven in een psychiatrisch ziekenhuis belandde.

“Ik was zolang ik me kan herinneren bang om over te geven. Altijd als iemand hoestte of een beetje wit was, was mijn dag verpest en kon ik alleen op diegene letten. Ik was ook vaak misselijk en kon compleet in paniek raken, omdat ik bang was dat ik ziek was. Toen ik naar de eerste klas ging, was ik heel vaak misselijk. Ik was mezelf niet meer. In de laatste maanden voor de zomervakantie huilde ik elke dag. Ik voelde me een mislukkeling. Toen ik naar de tweede klas ging, ging het al snel helemaal mis. Ik was hele dagen zo misselijk dat ik niks meer kon. Ik ging niet meer naar school, kon niet meer eten, drinken of slapen. Ik viel heel snel af. We gingen van psycholoog naar psycholoog, maar niks leek echt te werken. Ik kreeg kalmerende medicijnen, maar ik was zo misselijk dat ik ze niet kon doorslikken. Als ik de medicatie wel had doorgeslikt, werkte ze niet.”

“Er kwamen ‘s nachts artsen en ze besloten mij mee te nemen. Ik werd met spoed opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. Ik was toen net dertien en was er helemaal niet klaar voor. Ook daar sliep en at ik niet. Na twee dagen ging ik naar huis. Het ging heel even goed, maar ik viel snel weer terug. Na een paar weken werd ik weer opgenomen. Dit keer voor een langere tijd. Toen knapte ik op, doordat ik weer at en medicatie kreeg. Nu zijn we anderhalf jaar verder en ik kan met trots zeggen dat ik bijna over mijn angst heen ben. Ik ben gestopt met mijn medicatie, maar heb nog wel therapie.”

Ik hoop met mijn verhaal andere mensen hoop te geven, want ik had nooit durven denken dat het ooit nog goed kwam, maar het is toch goedgekomen! Mijn angststoornis heeft me sterker gemaakt als persoon.

Wil jij ook graag jouw heftige verhaal delen op Girlscene? Stuur dan een mail met jouw verhaal naar info@girlscene.nl onder vermelding van: ‘Real life story’.
Beeld: iStock