Lifestyle

Met deze gratis fotobewerkingsapps creëer jij de perfecte Instafeed

Is één van jouw grote hobby’s het maken van foto’s voor op Instagram, maar vind je het bewerken van je foto lastig? Dat is niet gek, want influencers zijn soms uren bezig met het bewerken van hun kunstwerk. Vandaag laten wij jullie zien welke gratis fotobewerkingsapps de Instapro’s gebruiken, zodat jij ook in een handomdraai de perfecte Instafeed creëert.

Met deze gratis fotobewerkingsapps creëer jij de perfecte Instafeed

1. VSCO
Als je regelmatig door Instagram scrollt en een aantal influencers volgt, dan is het je vast wel opgevallen dat veel Instagrammers bewust kiezen voor een bepaalde stijl in hun feed. Vaak bewerken influencers hun foto’s op dezelfde manier en komen filters steeds terug. Om een leuk filter voor jouw feed te kiezen kun je gebruik maken van de app VSCO, want hier is de keuze uit filters reuze. Van zonnige filters tot filters met wat koelere tonen, er zit ongetwijfeld iets bij voor jou. Naast filters kun je ook gelijk je foto helderder en scherper maken voordat je er een filter overheen gooit. Handig! We kennen geen influencers die VSCO níet op hun telefoon hebben geïnstalleerd.

View post on Instagram
 

2. Adobe Lightroom
Gaat het bewerken van je foto’s steeds beter en heb je een beetje je eigen stijl ontwikkeld? Dan is de app Lightroom superhandig. Je hebt hier namelijk de optie om je ‘eigen’ filter op te slaan. Wanneer je weer een nieuwe foto wil bewerken, is het slechts één druk op de knop et voilà, je foto is klaar om geplaatst te worden. Daarnaast geven ook steeds meer influencers hun filter ‘prijs’, zo zijn we erachter gekomen dat Moderosa filter TG2 in Lightroom gebruikt en die kun jij dus nu ook gemakkelijk toepassen op je eigen foto. Yay!

View post on Instagram
 

3. Snapseed
Vraag jij je weleens af hoe het komt dat iedereen van die heldere ogen heeft en een tandpasta witte lach? Grote kans dat dit niet 100% echt is, maar bewerkt is met de app Snapseed. Met deze app kun jij je huid ‘gladder’ maken, je ogen helderder en je tanden witter. Pas met deze app wel op dat je niet doorslaat, het moet er natuurlijk wel realistisch uit blijven zien ;-).

4. Huji
Hoewel we net met jullie allemaal apps hebben besproken om je foto’s achteraf te bewerken, gaat dat met de app Huji net even iets anders. Deze app bewerkt namelijk van tevoren al je foto’s en daar heb jij geen invloed op. Je kunt het eigenlijk een beetje vergelijken met de old skool wegwerpcamera’s van vroeger. Je ‘schiet’ het rolletje vol en het is een verrassing hoe de foto’s eruit komen. Super leuk om met deze app een festivaldagje vast te leggen en achteraf de foto’s te checken.

View post on Instagram
 

5. Over
Naast mooie Instagram-posts plaats je waarschijnlijk ook regelmatig iets op Instagram Stories. Daarom is het minstens zo belangrijk om hier ook een klein kunstwerkje van te maken. Een handige app die je helpt bij het maken van een mooie Instastory is Over. Deze app heeft heel veel templates voor je klaar staan, waardoor jij op een supersnelle en makkelijke manier de mooiste Instagram Stories maakt.