Lifestyle

Eetdagboek: 24 uur lang één kleur eten

Wat nou als je de hele dag moet leven op roze eten? Of als je alleen maar gele of rode dingen mag eten op een dag? Een echte challenge toch! Een lezeres bedacht deze challenge voor ons en we vonden het zo leuk dat we hebben besloten om alledrie één dag dingen in één kleur te eten. Zo at Danique 24 uur alleen maar rode dingen, ging Roos voor geel eten en mocht Esther allemaal roze dingen uit de supermarkt halen. 

Esther – Eén dag roze dingen eten 
YES! On Wednesday I eat pink was vorige week mijn motto, want toen moest ik 24 uur lang alleen maar roze dingen eten. Waarom ik hier zo happy mee was (iedereen op de redactie verklaarde mij voor gek)? Het is tenminste een echte challenge en heel stiekem vond ik het leuk voor de Instagram-foto’s *wink wink*. Maar ja, wat kan je in vredesnaam voor roze dingen eten? Na wat inspiratie op Pinterest te hebben gevonden en op Instagram om hulp te hebben gevraagd begon ik mijn challenge.

challenge kleur etenkleur eten challenge

Ik begon de dag met een heerlijke roze smoothie bowl met frambozen. Hartstikke roze dacht ik zelf. Ik was een beetje bang dat ik de rest van de dag alleen maar ongezonde dingen kon eten, maar gelukkig scoorde ik roze(!) bietenbroodjes en bietenhoemoes bij de supermarkt. En daar kwam ik redelijk in de verleiding, want er ligt genoeg ongezond roze voedsel in de winkel. Zo haalde ik nog roze biggetjes, roze koeken en roze KitKat als snack (ik heb dit niet allemaal alleen opgegeten hoor!). Maar toen ging het mis… ‘s Avonds had ik afgesproken met mijn broer om ergens te eten, maar daar hadden ze niks roze… Als ik thuis had gegeten had ik een roze bieten risotto kunnen maken, maar dat feest ging niet door. Ik heb wel bij mijn eten Fristi besteld. Telt dat ook? 

kleur eten challenge
Nou ik vond de challenge aardig gelukt (minus het avondeten). Ik dacht echt dat het een not so healthy dag zou worden, maar mijn ontbijt en lunch waren best wel gezond. Snappen jullie nu waarom ik zo blij was met roze?! Eén tip voor als jij ooit zo’n challenge gaat doen met je vriendinnen: ga die dag niet uiteten… 

Roos – Eén dag gele dingen eten
Als jullie ons volgen op Instagram dan hebben jullie wellicht al de video gezien waarin wij eerlijk hebben geloot om de kleur. Ik zei van tevoren nog ik wil geen roze en welke kleur kreeg ik? Juist. Gelukkig wilde mijn collega Esther juist graag de kleur roze en besloten we te ruilen en had ik geel. Yay! Van te voren dacht ik dat het een makkie werd, maar daar kwam ik al snel op terug… 

Ps: als jij je ook afvraagt waarom ik als Nederlander geen kaas heb gegeten deze dag? Dat lust ik dus écht niet…

Want mag ik even… Hoeveel gele m&m’s zitten er in een zak!? Ik kan je nu vertellen, dat zijn er heel weinig… Oké, laten we beginnen bij het ontbijt. Dit had ik al helemaal uitgedacht en de dag ervoor boodschappen voor gehaald. Het werd een gele ontbijtsmoothie bestaande uit havermout, mango en banaan, met als toppings mango en banaan. Door naar de lunch, ik had de dag ervoor alvast mijn research gedaan en kwam uit op pompoensoep. Ik maakte dit de avond ervoor, zodat ik alleen nog maar gele ‘bijgerechten’ moest te kopen.

Ik ging de hele supermarkt door op zoek naar gele producten en kwam erachter dat veel gezonde producten helaas niet geel waren. Ik kwam op kantoor met gele maiswafels en zoete aardappelspread en een zak m&m’s om te snacken. Rond 15:00 uur kreeg ik weer trek en greep ik naar de m&m’s. Netjes sorteerde ik ze op kleur, maar er bleef weinig over… *zucht* Helaas lagen er geen andere gele snacks op kantoor en moest ik wachten tot het avondeten met een knorrende maag, op het menu stond: gele curry met bloemkool, gele paprika, kikkererwten en gele rijst.

De dag is om. Yes! Daar was ik stiekem best blij mee. Hoewel ik mij netjes aan de kleur geel heb gehouden (met hier en daar wat okergeel), was ik blij dat ik de volgende dag alles weer mocht eten. Ik besefte mij op de dag zelf dat het ook best lastig lijkt als je bepaalde voedingsstoffen niet mag eten en telkens maar weer verpakkingen moest checken. Gelukkig heb ik geen last van allergieën, maar kan me nu wel iets beter voorstellen dat het eten soms een stuk lastiger is. 

Danique – Eén dag rode dingen eten
Oké, een dag lang rode dingen eten. Makkelijk zou je denken. Dus niet. Want tomatensoep kleurt al snel oranje, rode bietenwraps worden roze en alles met aardbei wordt ook roze. Dus super moeilijk, maar challenge accepted!

07.30uur: Mijn favorietje ontbijtje: havermout met amandelmelk, chiazaad, noten en kaneel, maakte plaats voor een rode vruchten smoothie en een appel. Lekker een overdosis aan fruit, stiekem niet heel erg vullend. Dus je raadt het vast wel, ik kreeg al vrij snel (09.30uur) weer trek. En dan bedoel ik snacktrek, ik maakte mij schuldig aan het openen van een kersverse reep Hands Off My Chocolate Red Velvet. 

Daar verdwenen één, twee, misschien wel drie, vier stukjes in mijn buik. Toen was het om 12.00uur mijn favoriete eetmoment van de dag: de lunch. Ik koos voor een heerlijk bordje carpaccio, iets wat ik na mijn zwangerschap niet meer heb gegeten. Dus genieten geblazen, zo lekker! Oké, de Parmezaanse kaas en pijnboompitten zijn dan niet rood, maar horen toch wel bij dit gerecht vind ik. Het was een goed bord, dus zat aardig vol. En met nog wat snacktomaatjes erbij, was het een heerlijk maaltje.

Zoals jullie misschien al van Girlscene weten, wordt er veel gegeten, heel erg veel gegeten. Elke dag is er wel iets lekkers: taart, nieuwe smaken chocolade, ijs, snoepjes, ga zo maar door. Dus ook om 15.00uur kon het niet laten mij te vergrijpen aan een klein kommetje rode M&M’s. Het was even een gedoe om te selecteren en wat zitten er eigenlijk maar weinig rode in. Viel mij stiekem toch wel tegen! 
In de middag heb ik ook meteen wat inspiratie opgedaan voor het avondeten, maar als je weinig tijd en zin hebt om te koken, is het nog verdomd lastig om rood te koken. Dus het werd lekker makkelijk een tomatensoepje met een broodje filet american. 

Stiekem was ik wel echt blij dat m’n challenge erop zat. Een dag lang alleen maar de kleur rood eten is toch niet aan mij besteed. Het enige wat ik wel leuk vond is dat je op een hele andere manier met voeding bezig bent en daardoor ook bewustere keuzes maakt. In mijn geval maakte ik juist slechtere keuzes.