Beauty

Esther: ”Ik probeerde 10 dagen oil pulling en dit is het resultaat”

Het is weer tijd voor een nieuwe challenge en de afgelopen tien dagen mocht ik de Coco Clean oil pulling uitproberen. Eens even kijken of ik ook echt spierwitte krijg na tien dagen spoelen met kokosolie. Wel een goede test voor mij, aangezien ik nogal verslaafd ben aan koffie en dit niet bepaald goed is voor je tanden… Let’s do this!

Coco Clean oil pulling
Voor deze oil pulling challenge heb ik de Coco Clean gebruikt. Dit schijnt niet alleen voor wittere tanden te zorgen, maar ook voor een sterker gebit. Dat zou fijn zijn, want dan worden de tandartsbezoekjes misschien ook wat prettiger. Even over het product zelf, want dat is dus gebaseerd op de oude gebruiken van de Indiase Ayuveda-stam. Zij verzorgden hun tanden door iedere keer met pure kokosolie te spoelen. Interessant! In Coco Clean zit naast pure kokosolie ook verschillende etherische oliën. Deze stoffen zorgen voor een antibacteriële werking. Na deze tien dagen zouden mijn tanden dus witter moeten zijn, is tandplak verwijdert en wordt mijn mond beschermd. Spoelen maar!

Hoe werkt het?
Ik ben nooit zo goed met gebruiksaanwijzingen, maar voor dit leek het me toch wel handig om het goed door te lezen. Eerst moet je het flesje Coco Clean onder een warme kraan houden, zodat de kokos vloeibaar wordt. Vervolgens moest ik met 10 milliliter kokosolie mijn mond spoelen en dat vijf minuten lang. Coco Clean is er in drie verschillende smaken en ik had gelukkig die met mint-smaak. Ik dacht tenminste dat deze smaak beter was, maar ik kwam er al snel achter dat het niet zo was… 

Hoe ging het?
Ik begon enthousiast met het verwarmen van de kokosolie en dacht: die vijf minuten zijn zo voorbij. Maar men, dit is heftig! De kokosolie is wel vloeibaar, maar het blijft toch nog wel stug waardoor je echt last krijgt van je kaken… Enne, die mint-smaak proef je bijna niet. Ik moet eerlijk toegeven dat ik er de eerste keer echt misselijk van werd en het een paar dagen ben ‘vergeten’ te gebruiken. Maar ik moet natuurlijk iets uitproberen, zodat jullie er ook iets aan hebben, dus ik ben doorgegaan. In plaats van ‘s ochtends te spoelen heb ik Coco Clean steeds in de avonden geprobeerd. 

coco clean voor
Resultaat
Voor het beste resultaat werd er aangeraden om Coco Clean tien dagen achter elkaar te gebruiken. Ik werd van het spoelen en de smaak niet heel erg vrolijk, maar na het spoelen had ik wel steeds het gevoel dat mijn tanden iets witter waren. Maar van die mooie witte tandpastareclame-tanden heb ik jammer genoeg nog niet gekregen. Misschien toch nog iets langer blijven spoelen… 
coco clean resultaat

Must reads 👀