Food

Elke dag hetzelfde eten? Zo kom je erachter of dit goed óf slecht is!

We kennen het allemaal wel. Je wilt zo lang mogelijk in bed blijven liggen voordat je naar school of werk moet. Daarna moet je haasten en pak je weer snel dat makkelijke ontbijtje: yoghurt met een banaan. (En dan denken we dat we écht goed bezig zijn). Zo gaat het iedere ochtend weer hetzelfde. Maar is het eigenlijk wel goed voor je om elke dag hetzelfde te eten? Girlscene zocht het voor je uit.

Het scheelt natuurlijk veel tijd om in de ochtend te kiezen voor je standaard yoghurtje met een banaan, want dan hoef je over je ontbijt in ieder geval niet na te denken. Toch is het goed om toch een keer voor de havermout met bosbessen te kiezen of voor de avocado toast met ei. Als je elke dag hetzelfde eet kun je namelijk voedingstoffen mislopen. Je denkt dat je heel gezond bezig bent met dagelijks havermout, appel en kaneel, maar dat is dus niet altijd zo. Als je bijvoorbeeld weinig variatie in groenten en fruit eet, kan je al snel een hoop te kort komen… Wij leggen het hieronder uit.

Voedingstoffen
Het is belangrijk om alle voedingstoffen binnen te krijgen die je lichaam nodig heeft. Hiermee houd jij je lichaam fit en gezond. In fruit zit bijvoorbeeld heel veel vitamine C en in yoghurt bijvoorbeeld weer eiwit en calcium. Door gevarieerd te eten zorgen we ervoor dat je lichaam alle voedingstoffen binnen krijgt waar hij of zij op kan bouwen. Zo voel jij je fit en kan je er weer een volle werkdag tegen aan. 

Je krijgt minder smaak
Wist je dat van eenzijdig eten je smaakpapillen achteruit gaan? Je proeft steeds dezelfde smaken omdat je dezelfde producten gebruikt. Zo gaat alles op elkaar lijken,  met als gevolg dat je eten minder leuk vindt, want je weet al welk ontbijtje er de volgende dag op je te wachten staat. Zonde! Eten doe je de hele dag, dus daar kan je maar beter het beste van maken en volop van genieten ;-).

Eetpatroon veranderen
Als je je erg moe voelt of niet fit op werk of tijdens het sporten. Je ziet er wat bleekjes uit of je hebt weinig energie. Het is goed om dan een keer de hele dag andere dingen te eten dan dat je normaal eet. Zo versterk je je lichaam. Het is natuurlijk niet zo als je even moe bent dat je gelijk je eetpatroon op z’n kop moet zetten en je dan gelijk weer helemaal fit bent. Het gaat dan om een wat langere periode en je merkt dat als je meer gevarieerd gaat eten, je vanzelf meer energie krijgt.

Vind je het moeilijk om andere ontbijtjes te bedenken? Lees dan hier handige en makkelijke ontbijt tips. En ze zijn ook nog is super lekker.
Gezondheidsvoordelen
Aan gevarieerd eten zitten veel gezondheidsvoordelen. Door veel verschillende dingen te eten zorg je voor een lager risico op hart- en vaatziektes. Ook blijkt het dat je levensduur een stuk langer is. Genoeg redenen dus om morgen toch even te kiezen voor die groene smoothie waar je normaal te weinig tijd voor hebt. Dan toch maar even vijf minuten minder snoozen?

Ben je een echte avocado lover? Lees hier nog 9 lekkere recepten die je zeker even moet uitproberen. 

Bron: freshhh.nl, elitedaily.com | Beeld: iStock