Lifestyle

De leukste rommelmarkten met Koningsdag

Koningsdag staat weer voor de deur en dat betekent tijd om weer leuke hebbedingetjes te scoren voor een prikkie. Of kan je zelf wel een extra zakcentje gebruiken? Dan is Koningsdag ook het ideale moment om je oude spullen te gaan verkopen. Waar vind je de grootste rommelmarkten en op welke markt kan je het beste je spullen verkopen? Wij zetten hier de populairste rommelmarkten voor je op een rijtje. 

De locaties
Tijdens Koningsdag is er door heel het land van alles te doen. Van grote festivals, tot dorpsfeestjes en schattige rommelmarkten. Om te weten waar de leukste rommelmarkt bij jou in de buurt is, hebben wij ze hier op een rijtje gezet.

♥ Amsterdam
Als je een plekje weet te bemachtigen met je spulletjes op het Museumplein, Rembrandtplein of in het Vondelpark dan heb je geheid kans op succes. Deze plekken zijn enorm populair en je mag er je spulletjes verkopen van 6:00 uur ‘s ochtends tot 20:00 ‘s avonds. Genoeg tijd dus om je verkoop skills te oefenen dus. 

♥ Utrecht
Tijdens Koningsdag wordt het centrum van Utrecht omgetoverd tot één grote vrijmarkt. Van de Plompetorengracht tot de Breedstraat, de van Asch van Wijckskade tot het Jacobskerkhof. Erg leuk om lekker langs te snuffelen en kijken. 

♥ Den Haag
Den Haag staat erg bekend om zijn rommelmarkten. Wil je dan ook op één van de populairste plekken staan, dan is het soms al nodig om de avond van tevoren klaar te gaan zitten! De rommelmarkt loopt zelfs tot de Keizerstraat in Scheveningen. Ook is er een kindervrijmarkt.

♥ Arnhem
In Arnhem is er een grote Koningsmarkt in de Zijpendaalseweg waar je vanaf ‘s ochtends vroeg tot eind van de middag de leukste, vreemdste en handigste tweedehands spullen koopt. Maar naast de grote markt staat er een feestelijk programma met fanfares en leuke activiteiten gepland op Schaarsbergen. Zeker de moeite waard om even een kijkje te nemen.

♥ Rotterdam
Rotterdam biedt genoeg plek om jouw oude spulletjes te verkopen. Op het Grotekerkplein, Meent, Van Oldenbarnevelstraat, Westersingel, Karel Doormanstraat en het Eendrachtsplein. Rotterdam is ieder jaar weer méga druk en gezellig. 

♥ Den Bosch
In Den Bosch is er eigenlijk op ieder plein wel iets leuks te doen. Vorig jaar hadden zij het thema: ‘Let’s swing with the King!’. Ben jij benieuwd wat dit jaar het thema is? Dan moet jij echt naar Den Bosch op 27 April.

♥ Eindhoven
In het Stadswandelpark vindt je de Oranjemarkt. Hier kan je de leukste tweedehandspullen scoren. Zit er niks voor je tussen? Niet getreurd. In Eindhoven is het Winkelcentrum Woensel gewoon open op Koningsdag. Zo kan je nog lekker verder shoppen. Na het shoppen toch bedacht om nog even een feestje te pakken? Bekijk hier de leukste Koningsdag feestjes in Eindhoven.

♥ Nijmegen
In Nijmegen is het Goffertpark echt de place to be om spullen te kopen of te verkopen. Verspreid door het centrum van de stad zijn ook nog veel leuke lokale activiteiten om te doen. 

♥ Breda
Ieder jaar gaat er om 11:00 uur in het Valkenbergpark de traditionele kindervrijmarkt van start. Misschien een leuk ideetje om met je kleine buurmeisjes heen te gaan? 😉

♥ Maastricht
Van live-bands tot dj’s, niets is te gek in Maastricht. De stad is door de live muziek één groot feest voor jong en oud. Door het centrum staan tientallen podia. Leuk idee om eerst even door het Stadspark te wandelen voor de gezellige vrijmarkt en daarna door te gaan feesten bij de live bands.  

Bron: wattedoenin | Beeld: iStock