Lifestyle

Throwback: deze 9 situaties gebeurden altijd op Koningsdag

Koningsdag is dé dag dat we als het perfecte excuus gebruiken om helemaal uit ons dak te gaan. Bedankt hé, Willem. Op Koningsdag vieren we natuurlijk Willy’s verjaardag en we zijn hartstikke blij dat hij zijn verjaardag altijd zo groots viert en ons allemaal uitnodigt. Ondanks dat het ieder jaar weer een groot feest is, zijn er altijd van die momenten op deze feestelijke dag die ieder jaar weer terugkomen. Hoeveel herkenbare momenten kruis jij af vandaag?

1. Je hebt een heel jaar de tijd gehad om die te gekke oranje outfit te scoren, maar op de 27e van april sta je nog steeds met de handen in je haren. Wat moet je in hemelsnaam aan? Toch maar weer de oranje Hawaï slinger om je nek met het vlaggetje op je wang. ”Volgend jaar ga ik écht beter mijn best doen.” Jaja…

2. Je make-up zit on fleek, je oranje Hawaï slinger hangt perfect en je hebt nog nooit zulke mooie vlaggetjes op je wangen getekend: jij bent er helemaal klaar voor. Helaas is er altijd weer die vriendin die tijdens Koningsnacht net te diep in het glaasje heeft gekeken. Ja hoor, we hebben een Sjaak-afhaak.

3. Voordat je de deur uitstapt heb je nog één groot dubio. Het weer in Nederland is natuurlijk nooit te vertrouwen en het lijkt wel alsof het weer weet dat Koningsdag eraan komt en zenuwachtig wordt. Het weer doet de hele week al wispelturig. Dus: een spijkerjas, leren jas of toch een dikke trui voor de kou? 

via GIPHY

4. Je ergert je aan de drukte in het openbaar vervoer. Waarom moet nou weer iedereen per se vandaag naar de stad? Súper onhandig allemaal.

5. Je verbaast je ieder jaar weer over de mensen die voor twaalf uur in de middag al teut zijn. Jouw buik zit nog vol van je uitgebreide ”feestdagontbijt”.

6. Onderweg naar jouw feestbestemming loop je over allemaal leuke marktjes. Je ziet mega veel hebbedingetjes waarvan je ten eerste weet dat je ze toch niet gaat gebruiken en ten tweede het mega onhandig is om de hele dag met een antieke kapstok te dansen. Met pijn in je hart loop je voorbij het kraampje.

via GIPHY

7. Wanneer je op locatie bent aangekomen is de groep niet compleet. Je vriendin is blijven hangen bij een kraampje vol designertassen, waarvan ze overtuigd was dat ze echt waren. Nu moet je heel snel die kant oprennen voordat ze haar geld uitgeeft.

8. Je bent helemaal geen fan van frituur en fastfood, maar vandaag is dat het enige wat je eet. Pizza voor lunch, patat als avondeten en een broodje kroket als toetje. Gewoon omdat Willem jarig is.

9. Aan het eind van de dag heb je je voeten eraf gedanst, ben je je stem verloren door al het zingen en heb je zoveel rondjes gegeven dat je je bankrekening niet meer durft te bekijken. Het is weer tijd om naar huis te gaan. Thuis aangekomen kijk je in de spiegel en zie je dat je blijkbaar niet met één vlaggetje op je wang rondliep, maar met hele kunstwerken op je lichaam. Oeps. Achja, één ding is zeker: je hebt weer genoten. Bedankt, Willem.
Beeld: iStock