Food

Lifehack: hier is dan eindelijk dé oplossing om je ananas makkelijk te eten

Als we denken aan de zomer, dan denken we aan cocktails, strand en heel veel zon. Maar ook tijd om weer de lekkerste fruitsoorten in huis te halen. Ananas, watermeloen en aardbeien zijn echt onze favorieten. Alleen hoe snijd je die ananas nou goed in stukjes zonder dat je hele keuken onder het ananassap ligt? Lena Headey komt met de lifehack om je ananas easy te eten. En wist je ook dat ananas je helpt bij afvallen? Win-win situatie dus! 

De tropische zoete vrucht is heerlijk voor op een warme dag in de zomer. Hij valt op verschillende manieren te bereiden. Lena Headey, hoofdrolspeler van de serie ‘The Game of Thrones’ kwam op Instagram met deze hack voor de echte ananasliefhebbers. En het blijkt dat de makkelijkste manier om van een ananas te genieten je helemaal geen scherp nodig hebt, maar gewoon je vingers. Opgelet…

View post on Instagram
 

Onder de video zet Headey ”#gamechanger” en laat ze zien hoe ze de kanariegele ananas vasthoudt en elk stukje heel makkelijk los trekt. Dat ziet er heel makkelijk en perfect uit, maar daarbij moet wel gezegd worden dat je ananas extreem rijp moet zijn. Met een groene ananas moet je dus nog even wachten om ervan te kunnen genieten. Twijfel je of je fruit rijp is? Lees hier zeven handige hacks zodat jij voortaan altijd precies weet wanneer jouw fruit rijp is. 

Ananas helpt tegen pijn
Ananas is niet alleen superlekker, maar ook nog eens mega gezond. Het versterkt je botten en verbetert je immuunsysteem. Naast een grote hoeveelheid vitamine C bevat ananas ook bromelaïne. Bromelaïne is een stof die ontstekingsremmend werkt en de pijn probeert te stillen. Goede reden dus om ananas te eten wanneer je last hebt van ontstekingen.

Helpt ananas bij afvallen?
Ook helpt ananas je bij afvallen. Ananas bevat het stofje thiamine (vitamine B1). Dit zorgt ervoor dat je energie krijgt en voor het verbranden van koolhydraten. Tijdens een dieet eet je vaak onder je caloriebehoefte. Minder eten betekent dus ook minder brandstof en minder energie. Thiamine zorgt ervoor dat we weer extra energie creëren. Dus ook voor iedereen die niet op dieet is, maar wel sport of lange dagen op het werk maakt: eet wat vaker ananas!

Ananas in cocktails
Ananas is rijk aan vezels en dit zorgt ervoor dat je langer een vol gevoel houdt. Zo krijg je minder snel trek om te snaaien en laat je die snoeppot dicht. Maar niet alleen als snack is ananas lekker, maar ook in fruitige cocktails. Lees hier 5 lekkere alcoholvrije cocktails die je makkelijk zelf kunt maken. Super lekker om met je vriendinnen te maken op een warme zomerdag. En het meest ideale: je kunt ze gewoon overdag drinken zonder de volgende dag een kater te hebben.

Kroketje ananas?
Kan jij echt geen genoeg krijgen van ananas? Dan moet je zeker even langs de Croquetten boutique in Utrecht. Ze hebben daar namelijk een broodje ananas & kokos croquette. Op het broodje zit gemarineerde ananas, witte chocolade ganache, honing popcorn en dat allemaal in een wit puntje. Het water loopt bij ons al uit de mond!

via GIPHY

Dus hup, naar de supermarkt en test je nieuwe ananasskils ;). 

Bron: today.com, freshhh.nl | Beeld: Unsplash