Travel

13 momenten die je doormaakt wanneer je blut bent in de vakantie

Etentje hier, shopdagje daar en een dagje spa voor je maandelijkse me-time-momentje. Soms denken we iets teveel dat we leven als een god in Frankrijk. En in de meeste gevallen blijft dit ook bij een illusie, want je leeft gewoon met een gat in je hand. Het woord sparen is daarom niet te vinden in jouw woordenboek. En dit merk je in de zomervakantie, want dan ben je hart-stik-ke blut. Deze dertien dingen herken jij sowieso als je wel eens geldloos de vakantie doorbrengt.

1. Je bent helemaal in de vakantie-spirit, maar er is niemand om het mee te vieren want al je vriendinnen liggen met een cocktail in de zon aan het strand.

2. In de vakantie besluit je toch maar eens minder geld uit te geven en doet een poging tot sparen. Beter laat dan nooit.

3. Maar dan toch weer die leuke bikini koopt met een veel te hoog prijskaartje, want wie weet gaat de zon nog schijnen in Nederland.

via GIPHY

4. Je voelt je ergens wel een beetje schuldig als je een verkoelende (en vooral prijzige) mocktail drinkt op het terras, in plaats van een flesje water. Een mocktail verkoeld meer, toch?

5. Wanneer het zonnetje dan eindelijk schijnt en de temperaturen stijgen, maak jij super zomerse selfies voor de socials. Zo laat je aan je volgers zien wat zij allemaal moeten missen hier in dit zonnige kikkerlandje. Hehe, zijn jullie al jaloers met jullie billen daar op Gran Canaria?

6. Je videobelt je vriendinnen bijna iedere dag, omdat je toch een beetje wil meegenieten. En je gewoon graag willen zeggen dat je (soort van) in real life een palmboom hebt gespot.

7. Je kijkt dagelijks last-minute deals in de hoop dat er nog een vliegticket voor een heel goedkoop prijsje te bemachtigen valt. Ook voor je P3 parkeren schiphol parkeerlaats zoek je op internet naar de beste deal!

via GIPHY

8. Je googelt leuke single-uitjes. Je moet wat, hè. 

9. Je hebt eindelijk tijd voor die grote schoonmaak, die eigenlijk al vier maanden op de planning staat. #oeps

10. Die vijf boeken die je allemaal voor de helft gelezen had lees je eindelijk uit, en zo hey, dat voelt een partijtje bevredigend.

11. Je gaat eens sporten in het park nu je daar de tijd voor hebt en jouw summerbody heeft toch geen haast.

via GIPHY

12. Je beseft dat je eindelijk écht eens de tijd hebt om je geldzaken te bekijken. Nu zie je dat je wel héél veel geld uitgeeft aan eten en kleding…

13. Je kijkt ieder half uur uit het raam in de hoop dat er een geldboompje staat. Too bad.

Ondanks dat het natuurlijk ontzettend jammer is dat jij dit jaar niet met je billen op het strand ligt, kom je er zomaar achter dat je superveel uit een thuisvakantie kunt halen. Je hebt nu bijvoorbeeld eindelijk eens de tijd je inkomsten en uitgaven op een rij zetten. Ook heb je de tijd om je stoffige huis eens te boenen en wie weet ga je eens op stap en ontdekt super leuke uitjes in Nederland. Een zomer thuisblijven is zo erg nog niet. Want, wist je dat vliegtickets in het najaar stukken goedkoper zijn? Dan kun jij met je gespaarde centen al je vriendinnen jaloers maken als jij in je bikini aan het zwembad ligt. Tijd voor een kokosnoot-slurp-selfie!

Bron: buzzfeed.com, bustle.com | Beeld: