Lifestyle

Met deze stappen organiseer jij een 21 diner om nooit te vergeten

Je hebt de magische leeftijd van 21 bereikt en je voelt je nu 100% volwassenen. Yay! Tijd om dit te vieren. En wat is er nou leuker dan dit te vieren met een 21 diner?! Precies, maar dit heeft wel de nodige voorbereiding nodig. Geen stress, want met deze stappen organiseer jij een 21 diner om nooit te vergeten

Een 21 diner geven
Een 21 diner geven is eigenlijk een traditie vanuit het studentenleven. Je viert je 21e verjaardag met een diner, waar je officieel alleen je vriendinnen uitnodigt. Maar uiteraard hoef je niet bij een studentenvereniging te zitten om een 21 diner te geven en daarom geven steeds meer meiden (en jongens) een 21 diner. Yay! Natuurlijk vraagt zo’n diner om de nodige voorbereiding en wij helpen je een handje met deze handiger ’21 diner geven- guide’.

21 diner geven tip 1: De datum
Je bent van plan om een 21 diner te geven. Yay! Een goed begin is het halve werk, dus we beginnen met de uitnodigingen. Maar voordat je de uitnodigingen maakt is het natuurlijk belangrijk om een datum te prikken. Hierbij is het belangrijk om ruim van te voren te checken of iedereen kan en kijk ook even of het niet net het weekend voor die belangrijke tentamenweek is… Zou zonde zijn!

21 diner geven tip 2: De uitnodigingen
Datum gevonden? Dan is het tijd voor de uitnodigingen. Velen kiezen ervoor om de uitnodiging via de post te versturen, dat voelt toch net iets persoonlijker dan een whatsappje. De opmaak van de kaart is helemaal aan jou. Sommige meiden kiezen ervoor om een foto uit hun jeugd te doen of een afbeelding of print die te maken heeft met het thema. Wie je uitnodigt bepaal je natuurlijk zelf. Vaak zijn je ouders aanwezig en kiezen de meeste mensen voor een selecte groep vriend(inn)en die je al van vroeger kent en nieuwe studievrienden die je hebt leren kennen tijdens je studententijd. Een 21-diner is dus een super leuk moment waarop al je dierbaren samen zijn.

21 diner geven tip 3: Het thema (en de dresscode)
Over het thema gesproken… Dit hoeft natuurlijk niet, maar vaak wordt er een thema gekoppeld aan een 21 diner met een bijbehorende dresscode. Dit betekent niet dat je de verkleedkleding van zolder hoeft te halen, maar denk bijvoorbeeld aan thema’s zoals little black dress, back to the 80’s, bohemian summer of winter wonderland.

21 diner geven tip 4: De locatie
Door met de locatie. Vaak wordt een 21 diner gevierd bij je ouders thuis, de plek waar je bent opgegroeid. Toen je uit huis ging heb je vast een hoop nieuwe vriend(inn)en gemaakt die geen idee hebben waar jij vroeger hebt gewoond. Super leuk om dit eindelijk te laten zien dus. 

21 diner geven tip 5: Het menu
Het menu is helemaal aan jou en de mensen die jou gaan helpen tijdens het diner. Ga je voor een 7-gangendiner of doe je er maar drie? Dat is beide helemaal prima, het draait natuurlijk om de gezelligheid. Wij hebben alvast een voorbeeld voor je, maar je kunt het natuurlijk helemaal regelen zoals jij het wil.

♥ aperitief
♥ amuse 
♥ voorgerecht
♥ tussengerecht
♥ hoofdgerecht
♥ nagerecht

21 diner geven

21 diner geven tip 6: De tafelsetting
Is de menukaart klaar? Dan het volgende waarover jij je hersens even mag laten kraken, namelijk: de tafelsetting. Wie zit er naast wie? Grote kans dat niet iedereen elkaar kent op deze avond, doordat je vriendinnen uit verschillende omgevingen uitnodigt. Uiteraard wil je dat ze elkaar wel leren kennen, maar wil je awkward silences voorkomen. Zorg daarom voor een tactische indeling en wellicht is het leuk om halverwege de avond te rouleren, zodat jij ook iedereen makkelijker kunt spreken gedurende de avond.

21 diner geven tip 7: Chef en bediening
Natuurlijk wil je tijdens de avond van je 21 diner niet de hele avond in de keuken staan. Is je moeder een echte keukenprinses, heeft je vader een echte signature dish of werkt je tante in een restaurant? Alle hulp is welkom! Ga samen met hen rond de tafel en zorg samen voor een onvergetelijk diner. Oja, heb je broertjes, zusjes of neefjes en nichtjes? Vraag of zij ‘in de bediening’ willen tijdens je 21 diner. Vinden ze waarschijnlijk hartstikke leuk om te doen.

21 diner geven

21 diner geven tip 8: Foto’s
Heb je iemand gestrikt voor het uitserveren van de borden? Grote kans dat hij of zij tussendoor tijd heeft om wat foto’s te maken van de avond. Want geloof ons, deze avond vliegt voorbij. Enorm leuk om the day after (en jaren later) die foto’s nog eens terug te kijken dus.

21 diner geven tip 9: Party time!
Het einde van de avond nadert, de drank vloeit rijkelijk en iedereen heeft zijn buikje vol gegeten (lees: foodcoma). Het is party time! Tijd om met de meiden op stap te gaan. Bezoek die ene foute kroeg of discotheek waar jij vroeger áltijd te vinden was #nostalgie en beleef oude avonden op nieuw met je ‘oude’ en ‘nieuwe’ vriendinnen samen.

Ps: vergeet niet te genieten!

Beeld: iStock