News

Kylie Jenner is de jongste self-made miljardair ter wereld

Dat Kylie Jenner aardig wat geld op haar bankrekening heeft staan en dat haar bedrijf Kylie Cosmetics een groot succes is wisten we natuurlijk al wel. Maar wist je ook hoe veel de celeb waard is? Nou, ga er even bij zitten want het is behoorlijk wat geld en daarmee stoot ze de oprichter van Facebook, Mark Zuckerberg, van de troon. 

Kylie Jenner self-made miljardair
In 2015 richtte Kylie Jenner haar bedrijf Kylie Cosmetics op en sindsdien is het echt een groot succes. Haar lipkits gaan als warme broodjes over de toonbank, want iedereen wil de make-up producten hebben. Volgens Forbes had ze vorig jaar een omzet van maar liefst 360 miljoen dollar en volgens een berekening van Bloomberg Miljardairs Index is het halfzusje van Kim Kardashian nu 1,02 miljard dollar waard. En dat is niet alleen bizar veel geld, maar daarmee is ze nu ook de allerjongste self-made miljardair ter wereld. En dat terwijl ze nog maar 21 jaar is. You go girl! 

Kylie Jenner Instagram
Volgens Kylie Jenner heeft ze haar succes te danken aan haar Instagramvolgers, want door haar grote bereik op Insta (128 miljoen volgers) kan ze haar beautyproducten promoten en daardoor goed verkopen. In een interview met Forbes vertelt Kylie: “Ik dook op in een paar winkels, ik deed mijn gebruikelijke sociale media. Ik deed wat ik gewoonlijk doe en het werkte gewoon.” 

View post on Instagram
 

Bron: RTL Boulevard, Forbes | Beeld: Brunopress