Lifestyle

Dit is de reden waarom je slaapkorrels in je ogen hebt na het slapen

Jammer genoeg worden we niet allemaal flawless wakker ‘s ochtends vroeg. Soms zit er nog een veegje mascara onder je ogen (hallo pandabeer!), je haar staat alle kanten op en je hebt soms van die vieze korreltjes in je ooghoeken zitten. Ugh! Waar komen die ineens vandaan en hoe haal je ze het beste uit je ogen? Lees dan maar snel verder en wie weet word jij straks wel flawless wakker. 

Wat zijn slaapkorrels?
Vaak word je ‘s ochtends vroeg wakker en vind je allemaal vieze slaapkorrels in je ooghoeken. Blegh! Je veegt ze snel weg en je begint met je dag, zonder erbij na te denken wat die slaapkorrels nou eigenlijk zijn. Nou, we leggen het je uit. Die slaapkorrels zijn eigenlijk een ophoping van overtollig traanvocht, bacteriën, huidcellen en viezigheid.

Waarom krijg je slaapkorrels?
Overdag hebben we nergens last van, maar na onze heerlijke nachtrust komen de slaapkorrels weer ineens naar voren. Volgens Dr. Kathuria komt dat omdat je overdag continue aan het knipperen bent met je ogen en dit wast het overtollige traanvocht. ‘s Nachts knipper je natuurlijk niet met je ogen en daardoor wordt al het traanvocht verzameld en door de lucht wordt het traanvocht hard. Vaak heb je er ook meer last van als je ziek bent, maar is dit niet het geval en je hebt vaak veel slaapkorrels in je ooghoeken? Dan is het misschien verstandig om contact op te nemen met je oogarts. Je hebt dan misschien een ooginfectie opgelopen… En heb je er veel last van, zijn je ogen pijnlijk en rood? Dan is het ook verstandig om je oogarts te bellen. 

via GIPHY

Slaapkorrels verwijderen
Vaak haal je ‘s ochtends vroeg even snel die slaapkorrels weg met je vingers, maar het is verstandiger om dit voortaan op een andere manier te verwijderen. Met je vingers kan je bijvoorbeeld per ongeluk je oog krassen of je brengt een bacterie in je oog, waardoor er een ooginfectie ontstaat. En dat wil niemand! Hoe het wel beter kan? Volgens Dr. Kathuria kan je het beste een washandje gebruiken en die met warm water nat maken. Druk dit zachtjes op je ogen. Zo worden de slaapkorrels zachter en kan je ze makkelijk met het washandje wegvegen. Bye bye vieze slaapkorrels! 

Bron: Self.com | Beeld: iStock